Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 sep 2017 - Anul XXII, nr. 215 (6631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Contabilii suceveni şi-au sărbătorit ziua îmbrăcaţi în haine tradiţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filiala din Suceava a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) a organizat, ieri, un eveniment special pentru a sărbători Ziua Internaţională a Contabilului Român. Evenimentul a avut loc la Complexul Zamca, majoritatea membrilor CECCAR Suceava prezenţi venind îmbrăcaţi în haine tradiţionale. Ajunsă la a 13-a ediţie organizată la Suceava, manifestarea de Ziua Contabilului a avut ca temă „Profesia contabilă azi şi în viitor”. De precizat că Ziua Naţională a Contabilului Român este aniversată în fiecare an în data de 21 septembrie, de „ziua echilibrului, a echinocţiului, când ziua este egală cu noaptea şi marchează începutul zodiei Balanţa”, aşa cum au precizat organizatorii, care au adăugat că „profesia contabilă este despre echilibru, despre egalitatea perfectă, despre integritate şi în final despre un partener de încredere pe care să se poată conta”.

Ca şi în anii precedenţi, evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa a numeroşi membri ai CECCAR Suceava, dar şi a reprezentanţilor administraţiei judeţene şi locale. Printre invitaţii prezenţi la sărbătorirea Zilei Contabilului Român s-au numărat prefectul Mirela Adomnicăi, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Bogdan Gheorghiu, dar şi numeroşi şefi şi reprezentanţi ai instituţiilor publice. În deschidere, preşedintele CECCAR Suceava, Paula Luminiţa Chihai, a ţinut să-i felicite pe toţi cei care practică meseria de contabil. „Practica, experienţa acumulată relevă permanent că rolurile şi competenţele contabililor sunt factori-cheie ai dezvoltării antreprenoriatului la nivel microeconomic. Astfel, se identifică o mişcare a bazei de competenţe a profesioniştilor contabili şi a rolurilor acestora spre furnizarea de servicii de consultanţă de afaceri”, a spus Paula Luminiţa Chihai. Ea a subliniat faptul că mediul competitiv tinde să devină tot mai exigent, iar acest fapt impune comportamente adecvate, în rândul cărora devine obligatoriu ca profesionistul contabil să fie parte de neînlocuit în deciziile luate în afaceri.

La rândul lor, prefectul Mirela Adomnicăi, primarul Ion Lungu, deputatul Bogdan Gheorghiu, preşedintele Curţii de Apel Suceava, Maria Andrieş, şi prorectorul Universităţii Suceava, Ştefan Purici, au subliniat, în discursurile lor, importanţa profesiei de contabil, precizând că activitatea acestora este extrem de importantă atât pentru mediul privat, cât şi pentru instituţiile publice.

 

Premii şi distincţii acordate de CECCAR Suceava

Tot în cadrul evenimentului de ieri, conducerea CECCAR Suceava a acordat mai multe diplome şi distincţii. Unul dintre momentele importante ale manifestării a fost acordarea diplomelor în cadrul Topului local al celor mai buni membri ai filialei CECCAR Suceava. Astfel, în Topul local al societăţilor de expertiză contabilă, pe primul loc s-a clasat SC Management Account SRL, pe locul II – SC Lust Expert SRL, iar pe locul al III-lea firma Contasist SRL. Topul local al persoanelor fizice experţi contabili a fost următorul: locul I – Lorica Florina Hudughianu, Locul II -  Gabriela Brădăţan Bumbu şi locul III - Codruţ Miniga. În Topul societăţilor de contabilitate a fost premiată SC Capitalcont SRL, iar pe primul loc în Topul local al persoanelor fizice contabili autorizaţi a fost premiat Ion Buleu.

De asemenea, pentru colaborarea interinstituţională cu CECCAR Suceava au mai fost acordate diplome de merit pentru Oficiul Registrului Comerţului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare”, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava.

Nu în ultimul rând, au mai fost premiaţi cel mai tânăr membru activ al filialei CECCAR Suceava – Marian Cristi Vrabie (expert contabil); cel mai experimentat membru activ al filialei care a obţinut viza de exercitare a profesiei în anul 2017 – Ioan Moroşan (expert contabil); cel mai implicat coleg care a avut propuneri privind modificarea reglementărilor CECCAR – Filip Şerban (expert contabil); cel mai activ coleg în activităţile de promovare a profesiei contabile pe reţelele de socializare, Sorina Gabriela Vranău (expert contabil); cel mai activ coleg de pe grupul închis de pe Facebook „Membri CECCAR Filiala Suceava” – Nectara Găitan Victoria (expert contabil) şi cel mai implicat coleg în acţiunile CECCAR Suceava - Anda Violeta Raţă (expert contabil).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contabilii suceveni şi-au sărbătorit ziua îmbrăcaţi în haine tradiţionale.
 Vizualizări articol: 3888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Contabilii suceveni şi-au sărbătorit ziua îmbrăcaţi în haine tradiţionale2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei