Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2017 - Anul XXII, nr. 213 (6629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Afaceri ilegale

Percheziţii la săli de jocuri fără licenţă. Poliţiştii au ridicat 23 de aparate, ţigări şi alcool fără acte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au descins, ieri dimineaţă, în şase locaţii, efectuând percheziţii la săli de jocuri fără autorizaţie de funcţionare. Au fost vizate sălile de jocuri ale aceleiaşi firme. Percheziţiile s-au desfăşurat în colaborare cu specialiştii din cadrul Oficiului Naţional Pentru Jocuri de Noroc, iar poliţiştii au ridicat 23 de aparate de joc de tip slot-machine. În cadrul acţiunii, poliţiştii au confiscat şi o tonă de alcool şi peste 1.000 de ţigarete.

În baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii specializaţi în criminalitatea economică, însoţi de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale şi jandarmi, au descins la Bălcăuţi-Negostina, la Măriţei-Dărmăneşti, Sf. Ilie – Șcheia şi în municipiile Suceava şi Fălticeni.

Au fost vizate în total şase săli de jocuri, care aparţin aceleiaşi firme, din Bălcăuţi-Negostina, administrată de trei localnici, membri ai aceleiaşi familii, Maria, Marius şi Cezar Seredenciuc.

Percheziţiile au vizat infracţiuni şi contravenţii prevăzute de OUG 77/2009, privind exploatarea jocurilor de noroc.

Mai exact, ar fi vorba de desfăşurarea de activităţi comerciale în domeniul jocurilor de noroc fără licenţă şi autorizaţiile cerute de OUG 77/2009. Asta ar însemna că toată activitatea comercială era ilicită, astfel că poliţiştii au ridicat toate aparatele de joc pe care le-au găsit în respectivele săli de jocuri, fie că erau funcţionale sau nu. Neregulile ieşiseră la iveală anterior, în cadrul acţiunilor de control ale Oficiului Naţional Pentru Jocuri de Noroc, care a sesizat mai departe organele competente, pentru a se putea lua măsuri.

La una din percheziţii, la Negostina-Bălcăuţi, poliţiştii au găsit şi cantitatea de 1.000 de litri de alcool, afinată şi alcool pur, şi ţigaretele. Marfa era ţinută într-un spaţiu comercial de unde, susţin anchetatorii, era vândută clienţilor localului.

 Referitor la acţiunea de ieri, comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că trei persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni la regimul de autorizare şi funcţionare a aparatelor de joc tip slot-machine au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri. El a subliniat că acţiunea are sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul Oficiului Naţional Pentru Jocuri de Noroc, cei care vor stabili prejudiciul cauzat bugetului de stat prin funcţionarea neautorizată a acestor aparate.  

Pe parcursul cercetărilor urmează a fi stabilit prejudiciul, iar faţă de cele trei persoane suspecte se vor stabili infracţiunile pentru care se va continua urmărirea penală. 

La o primă evaluare, prejudiciul ar fi de aproximativ un milion de lei, în timp ce aparatele de joc ridicate au o valoare de aproximativ 120.000 de lei.

Poliţiştii au mai organizat acţiuni de control la săli de jocuri din judeţ, însă cea de ieri este cea mai de amploare din ultimii ani.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii la săli de jocuri fără licenţă. Poliţiştii au ridicat 23 de aparate, ţigări şi alcool fără acte.
 Vizualizări articol: 2419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Percheziţii la săli de jocuri fără licenţă. Poliţiştii au ridicat 23 de aparate, ţigări şi alcool fără acte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei