Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2017 - Anul XXII, nr. 213 (6629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tranzacţie finalizată

Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean au achiziţionat fostul sediu al Arhiepiscopiei Sucevei de pe str. Vasile Bumbac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii de afaceri Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean, asociaţi în cadrul companiei Niva Development SRL Suceava, au achiziţionat clădirea fostului sediu al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, de pe str. Vasile Bumbac, din apropierea Palatului Administrativ. Achiziţia a fost definitivată zilele acestea, Niva Development urmând să depună în perioada următoare documentaţia necesară pentru autorizaţia de demolare a clădirii. Noua proprietate a companiei sucevene o va completa pe cea deţinută deja, respectiv terenul pe care se afla complexul hotelier Gloria.

Niva Development a achiziţionat clădirea şi terenul de pe str. Vasile Bumbac de la proprietarul acestora, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Suprafaţa totală a terenului achiziţionat de la Arhiepiscopie este de aproape 1.000 de metri pătraţi. După demolare, Niva Development va avea la dispoziţie o suprafaţă totală de aproape 6.000 de metri pătraţi, pe care cei doi oameni de afaceri suceveni intenţionează să dezvolte un proiect imobiliar de amploare. Din informaţiile pe care le avem, în momentul de faţă compania suceveană analizează mai multe soluţii tehnice şi proiecte pentru viitoarele construcţii. Cel mai probabil, pe locul fostului hotel Gloria şi al fostului sediu al Arhiepiscopiei ar urma să fie construit un complex format din două clădiri de birouri şi apartamente de clasa A, care vor avea parcări subterane pe cel puţin două niveluri, precum şi mai multe spaţii verzi. Proiectul va fi unul de amploare, clădirile urmând să aibă o arhitectură reprezentativă pentru zona centrală a municipiului Suceava.

Reamintim că Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat a vândut complexul Gloria în luna iulie a anului trecut, cumpărătorul fiind o asociere formată din două firme conduse de oamenii de afaceri Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean, Calcarul SA Pojorâta, respectiv SC Betty Ice Suceava. Complexul hotelier Gloria a fost ultima proprietate din judeţul Suceava a Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

Calcarul Pojorâta şi Betty Ice Suceava au cumpărat hotelul şi restaurantul Gloria cu suma de 2,4 milioane de euro, inclusiv TVA. Complexul Gloria era compus dintr-o construcţie (demisol, parter şi două etaje) cu suprafaţa construită de 1.193 mp, o anexă de 84 mp şi una de 406 mp, suprafaţa totală a terenului fiind de 5.021 de metri pătraţi. După achiziţionarea hotelului şi a restaurantului, noul proprietar a demolat toate clădirile existente pentru a elibera terenul în vedere dezvoltării noului proiect imobiliar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean au achiziţionat fostul sediu al Arhiepiscopiei Sucevei de pe str. Vasile Bumbac.
 Vizualizări articol: 6901 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 9 voturi
Nicolae Troaşe şi Vasile Armenean au achiziţionat fostul sediu al Arhiepiscopiei Sucevei de pe str. Vasile Bumbac2.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei