Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2017 - Anul XXII, nr. 213 (6629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mult teribilism

Opt tineri, implicaţi în accidente cu „motoare” şi urmăriri cu poliţia. Nici unul nu avea permis de conducere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultimele zile au adus mai multe accidente în care au fost implicate vehicule motorizate pe două roţi. Opt tineri au fost implicaţi în astfel de evenimente rutiere în interval de doar patru zile, iar ceea ce atrage atenţia cel mai mult este că toţi cei care conduceau vehiculele pe două roţi nu deţineau permise de conducere.

Şirul de evenimente de acest gen a început din seara zilei de 15 septembrie. După cum am arătat şi în ediţia de ieri a ziarului nostru, poliţiştii de la Secţia Rurală Marginea au fost angrenaţi într-o urmărire de aproximativ zece kilometri, în zona Burla-Arbore, după un moped pe care se aflau doi tineri. Cei doi au încercat să-şi piardă urma, însă în cele din urmă au fost blocaţi de poliţie. Tinerii au abandonat mopedul şi au fugit, unul fiind ajuns din urmă de poliţişti şi imobilizat, iar al doilea fiind identificat ulterior. Cei doi, un minor de 14 ani şi unul de 15 ani, s-au ales cu dosare penale, primul pentru că a condus fără permis, iar mopedul nu era înmatriculat, iar al doilea pentru că i-a încredinţat vehiculul pe două roţi amicului cu un an mai mic. Tânărul de 15 ani a suferit şi mai multe leziuni, ajungând la Spitalul Judeţean Suceava.

A urmat un accident în noaptea de 16 spre 17 septembrie, pe un drum comunal din satul Plaiu Şarului, comuna Şaru Dornei. Un localnic în vârstă de 25 de ani, care conducea o motocicletă Kawasaki, a pierdut controlul într-o curbă, din cauza vitezei, intrând cu „motorul” într-un copac.

Tânărul a suferit leziuni grave, ajungând la Spitalul Judeţean Suceava cu multiple politraumatisme şi fractură de antebraţ.

Din verificările ulterioare a rezultat că tânărul a condus o motocicletă neînmatriculată şi nu este posesor de permis de conducere.

 

La 16 ani, beat, pe moped

Duminică, 17 septembrie, a urmat un alt accident la Ciprian Porumbescu. Un minor în vârstă de 16 ani, din Suceava, care conducea un moped, fiind însoţit de un alt tânăr, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers într-o curbă, cei doi căzând pe carosabil.

Accidentul nu a avut din fericire consecinţe grave. Tânărul care conducea mopedul era băut, având concentraţia de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Minorul de 16 ani s-a ales cu dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Conform actualei legislaţii rutiere, mopedele pot fi conduse de tinerii care au peste 16 ani şi sunt posesori de permis de conducere categoria AM (categorie specială pentru mopede) sau orice altă categorie superioară.

 

Accidente grave, exclusiv din vina motocicliştilor

Un accident mult mai grav s-a petrecut în noaptea de 17 spre 18 septembrie, în jurul orei 1.00, pe DN 2H, la Milişăuţi. Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Todireşti, care conducea o motocicletă Suzuki, a pierdut controlul într-o curbă la stânga. Motocicleta a intrat cu roata într-o bordură de la marginea drumului, moment în care atât el, cât şi pasagerul, un consătean în vârstă de 17 ani, au căzut pe carosabil.

Ambii au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi. Minorul de 17 ani a fost transferat ulterior la Spitalul Judeţean, având un traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă.

„Nici conducătorul motocicletei şi nici pasagerul nu au putut fi testaţi cu aparatul etilotest, fiind dispusă prin ordonanţă recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Din verificări a reieşit faptul că nici unul din cei doi ocupanţi ai motocicletei nu posedă permis de conducere valabil pentru vreo categorie”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Şirul de accidente cu tineri pe vehicule pe două roţi, fără permise de conducere, s-a încheiat, sperăm, luni seară, pe drumul judeţean din comuna Vatra Moldoviţei. Un localnic de 22 de ani, pe o motocicletă Aprilia, s-a dezechilibrat şi a pierdut controlul, suferind leziuni în urma impactului cu solul. Tânărul de 22 de ani a fost dus mai întâi la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, de unde a fost transferat la cel de la Suceava, deoarece avea multiple leziuni. Din nou traumatism carnio-cerebral cu pierdere de cunoştinţă, plus alte traumatisme, la nivel facial, cervical şi toraco-abdominal. Tânărul nu figurează ca posesor de permis pentru nici o categorie.

Se poate observa, aşadar, că cei care se deplasau pe două roţi au provocat accidentele exclusiv din vina lor, pe fondul lipsei de experienţă în condus, fapt care se leagă direct şi cu faptul că nu au permise de conducere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt tineri, implicaţi în accidente cu „motoare” şi urmăriri cu poliţia. Nici unul nu avea permis de conducere.
 Vizualizări articol: 5232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Opt tineri, implicaţi în accidente cu „motoare” şi urmăriri cu poliţia. Nici unul nu avea permis de conducere5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei