Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 sep 2017 - Anul XXII, nr. 213 (6629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Maricela Cobuz: România a înregistrat anul acesta cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut marţi, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, o declaraţie politică cu privire la ”Creşterea economică a României”.

În cadrul declaraţiei, Maricela Cobuz a subliniat faptul că România a înregistrat cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în acest an datorită politicilor aplicate prin Programul de Guvernare. Ea a explicat că la începutul lunii mai, primele date reale au stabilit creşterea economică a ţării noastre, România înregistrând astfel cel mai semnificativ avans dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu o creştere a PIB-ului de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit Oficiului European pentru Statistică.

Deputatul PSD de Suceava a adăugat că în al doilea trimestru cifrele au arătat din nou o creştere semnificativă, acest lucru datorită sectorului de industrie care a contribuit la creşterea economică cu 1,7%, potrivit INS. Maricela Cobuz a mai spus că PIB-ul României a urcat cu 5,7% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, după un avans de 5,7% în trimestrul I din 2017, de 5% în trimestrul IV din 2016 şi de 4,4% în al treilea trimestru al anului trecut. „Se estimează ca anul 2017 să aibă o creştere economică mai mare de 5,2%, potrivit datelor prezentate de Guvernul Mihai Tudose. În tot acest timp, opoziţia a încercat de nenumărate ori să prezinte date ireale şi să condamne guvernarea României de către PSD şi ALDE, recunoscând creşterea economică a statului român, dar prezentând-o ca fiind o creştere <nesănătoasă>. Cei sceptici s-au mirat de creşterea economică de 5,7% pe trimestrul I, dar şi de creşterea economică înregistrată în următorul trimestru, cu menţinerea deficitului bugetar sub 3%”, a afirmat parlamentarul social-democrat.

Maricela Cobuz a amintit că în acest an s-au majorat salariile, a crescut punctul de pensie, s-a micşorat preţul la medicamente, au fost alocaţi mai mulţi bani pentru proiectele prin PNDL, au fost atrase mai multe fonduri de la Uniunea Europeană, iar România continuă spre o dezvoltare şi o revenire la normalitate, comparativ cu celelalte state membre UE. Ea a mai declarat că în acelaşi timp au mai fost finanţate 10.000 de noi start-up-uri, la o valoare de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, activităţi care la rândul lor vor susţine economia României şi vor dezvolta sectorul industriei şi al serviciilor.

La finalul declaraţiei politice, Maricela Cobuz a precizat că un standard de viaţă superior nu poate fi obţinut decât printr-o producţie superioară de bunuri şi servicii, subliniind că măsurile aplicate prin Programul de Guvernare au stimulat consumul şi creşterea economică, dar şi dezvoltarea şi modernizarea statului român. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz: România a înregistrat anul acesta cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Maricela Cobuz: România a înregistrat anul acesta cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană1.053

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei