Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Perioada 24-30 august

Unde fugim de-acasă...

Festivalul „Câmpulung Film Fest”, ediţia a II-a

Publicul va putea urmări la Câmpulung Moldovenesc, în perioada 25-27 august, la ediţia a II-a a Festivalului comparativ de film „Câmpulung Film Fest”, 20 de filme de scurtmetraj, două documentare şi 15 scurtmetraje de animaţie. Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv şi alternativ, filme provenite din două ţări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. Ţările invitate în cadrul acestei ediţii sunt Statele Unite ale Americii şi Franţa, care vor fi reprezentate prin scurtmetrajele de absolvire ale studenţilor din cadrul Departamentului de Film al Universităţii Columbia din New York şi cel al şcolii La Femis din Paris. Accesul la proiecţii va fi gratuit, iar doritorii pot să obţină la faţa locului rezervări care asigură accesul la toate pachetele de filme. Locul de desfăşurare a proiecţiilor este Sala de Spectacole a Colegiului Naţional "Dragoş Vodă", locaţia fostului Cinematograf Luceafărul şi pârtia de schi a oraşului, proiecţie în aer liber care va marca seara de încheiere a evenimentului.


Expoziţia foto „Mândrie şi beton”

În zilele de 26 şi 27 august, publicul va putea vizita Expoziţia foto „Mândrie şi beton” de Petruţ Călinescu, organizată la Templul Evreiesc din Câmpulung Moldovenesc.

 

Joi, 24 august

Ateneul din Iaşi aduce teatru la Iulius Mall

De la ora 17.00, la etajul Iulius Mall Suceava, Ateneul din Iaşi va pune în scenă spectacolul dramaturgic „Atenţie, aterizăm!”, care aduce în faţa publicului şase personaje savuroase, care sunt puse în situaţii ilare. Mai exact, timidul arhitect Bernard locuieşte în Paris şi este logodit simultan cu trei stewardese, a căror activitate se desfăşoară pe linii aeriene diferite. Acesta primeşte vizita neaşteptată a unui vechi prieten, pe care trebuie să îl ţină departe de secretele lui. Mai mult, toate zborurile se modifică, iar logodnicele sale aterizează la Paris. De aici, o serie de întâmplări pline de umor, într-o comedie spumoasă, care va încânta publicul din Iulius Mall Suceava.

 

Primul cine-concert, la Biserica Catolică din Câmpulung Moldovenesc

De la ora 19:00, la Biserica Catolică din Câmpulung Moldovenesc va avea loc primul cine-concert, „Voiajul către lună” - Franţa / 1902, şi „Generalul” - SUA / 1926, în interpretarea extraordinară la orgă a lui Alexandru Catău, eveniment legat tot de Festivalul comparativ de film „Câmpulung Film Fest”, ediţia a II-a.

 

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr.V. Birlic”

La Fălticeni se desfăşoară, în perioada 21-27 august, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr.V. Birlic”.
Ziua a 4-a - joi, 24 august

9:00-14:00 - Concurs de interpretare trupe de teatru (cinci trupe).

14:00 – “Junior Art Alfaomega - Piatra Neamţ”. Spectacolul pentru copii “Cartea cu jucării”.

16:30-18:30 - Atelier de teatru pentru participanţii la festival (Sala de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu”).

19:00 – Spectacolul “Rencontres”. Distribuţia: Dragoş Huluba şi Violeta Huluba.

22:30 – Cinemateca de noapte: Filmul “Ciprian Porumbescu”. Regia: Gheorghe Vitanidis. Invitat de onoare: Vlad Rădescu.



Vineri, 25 august

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr.V. Birlic”

Ziua a 5-a - Vineri, 25 august

9:00-11:00 – Concurs de recitare poezie şi monolog.

14.00 – Teatrul Municipal de Păpuşi “Guguţă” – Chişinău, Spectacol pentru copii “Crăiţa florilor”.

17:00 - Teatrul Municipal “Dan Alecsandrescu” – Roman, Spectacolul “O noapte furtunoasă”.

19:00 – Gala decernării Premiilor Festivalului ”Birlic”. În recital: Jitar-Staşchevici Carolina (chitară/vocal) şi Cudla Maria a lui Ion (solistă/bandură) din Ucraina, trupa Tandem (Daniela Curcan - vioară şi George Cotoroană - chitară/vocal); Cvartetul “Passione” – Bucureşti, Maria Gheorghiu - Spectacol “In Memoriam Eusebiu Ştefănescu”.

22:00 – Party dopo festival.

Bucovina Rock Castle Festival 2017

Invitaţii zilei: Toy Machines, Relative, Basska, Mother's Cake, Russkaja. Bilete: 20 de lei/zi, Abonament trei zile: 30 de lei. Camping: gratuit. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona de la intrarea în festival şi de pe www.iabilet.ro. Ora de începere a concertelor este 20.00.

 

Sâmbătă, 26 august

Suceava Air Show

Spectatorii care vor participa la ediţia de anul acesta a Suceava Air Show vor avea parte, în premieră, de demonstraţii cu avioane militare şi elicoptere de luptă. Spectacolul aviatic de pe Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava va avea loc între orele 15:00 şi 20:30. O noutate pentru ediţia de anul acesta a Suceava Air Show este participarea unor avioane şi elicoptere de la Baza Aeriană 95 din Bacău. Astfel, în cadrul spectacolului aviatic vor evolua două avioane militare IAR 99 Şoim şi două elicoptere de luptă IAR 330 Puma SOCAT. Spectacolul va fi completat de evoluţiile paraşutiştilor, dar şi de acrobaţii aeriene cu avioane, elicoptere şi planoare susţinute de Jurgis Kayris, Iacării Acrobaţi sau de piloţii Aeroclubului României şi ai Bucovina Fly Club. Intrarea la Suceava Air Show este liberă, iar pentru accesul mai uşor la acest eveniment au fost amenajate încă două rute.

 

Bucovina Rock Castle Festival 2017

Invitaţii zilei: Sky Swallows Challenger, Fluturi pe Asfalt, E.M.I.L, Luna Amara, Planet Of Zeus. Bilete: 20 de lei/zi. Abonament trei zile: 30 de lei. Camping: gratuit. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona de la intrarea în festival şi de pe www.iabilet.ro. Ora de începere a concertelor este 20.00.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr.V. Birlic”

La Fălticeni se desfăşoară, în perioada 21-27 august, cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr.V. Birlic”.
Ziua a 6-a - Sâmbătă, 26 august

17:00 – Spectacolul ”Te iubesc, tata!” cu Ana-Maria Fasolă (”One woman show”). Regia: Iuliana Moraru.

19:00 – “Cuibul Artiştilor - Bucureşti”: Spectacolul ”Amor - Comedie canină”.

 

Duminică, 27 august

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”

Ziua a 7-a - Duminică, 27 august

17:00 - Spectacolul ”Cameristele” cu Ioana Ungureanu, Andra Gorgovan, Diana Costea şi Alexandra Diaconiţa. Regia: Ion Mircioaga.

19:00 – Întâlnire de suflet cu actorul şi regizorul Dan Tudor.

Bucovina Rock Castle Festival 2017

Invitaţii zilei: Unflicted, White Walls, Dirty Shirt, KEMPES, Uli Jon Roth.
Bilete: 20 de lei/zi. Abonament trei zile: 30 lei. Camping: gratuit. Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona de la intrarea în festival şi de pe www.iabilet.ro. Ora de începere a concertelor este 20.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei