Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alerg pentru viaţă!

„Maratonul Cetăţii Suceava”, eveniment caritabil organizat de Salvaţi Copiii Suceava şi Muzeul Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Salvaţi Copiii – Filiala Suceava şi Muzeul Bucovinei organizează sâmbătă, 16 septembrie, între orele 10:00-14:00, „Maratonul Cetăţii Suceava”, un eveniment caritabil care doreşte să atragă atenţia asupra fenomenului mortalităţii infantile, să strângă fonduri pentru echipamente, dar şi să promoveze mişcarea în rândul populaţiei, mottoul evenimentului fiind ”Alerg pentru viaţă!”.

Structura evenimentului caritabil „Maratonul Cetăţii Suceava” este următorul: la ora 10.00 se dă startul pentru probele de semimaraton, cros şi cursa populară; la ora 12.00 începe cursa copiilor, pe o lungime de 800 de metri. Startul competiţiei, dar şi punctul de sosire sunt Platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei. Taxa de participare se constituie în donaţii către Organizaţia Salvaţi Copiii - Filiala Suceava, minimum 30 de lei pentru proba de semimaraton, minimum 20 de lei pentru proba de cros, minimum 10 lei pentru cursa populară, în cont IBAN RO64RNCB0234023048700001, cu specificaţia la observaţii: "donaţie/proba MCS semimaraton" / "donaţie/proba MCS cros" / "donaţie/proba MCS Cursa Populară", în funcţie de proba aleasă.

 

În 2016, Salvaţi Copiii România a dotat cu aparatură medicală de specialitate 33 de maternităţi

Din datele furnizate de Organizaţia Salvaţi Copiii rezultă că România deţine primul loc în Europa la rata mortalităţii infantile. În anul 2010, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 10,1 la mia de copii născuţi vii. Atunci, Salvaţi Copiii a început programul pentru reducerea mortalităţii infantile. Dotarea maternităţilor cu echipamente este parte a programului amplu de combatere a mortalităţii infantile, pe care Salvaţi Copiii îl derulează de şase ani. Numai în 2016, Salvaţi Copiii România a dotat cu aparatură medicală de specialitate 33 de maternităţi, oferind astfel o şansă la viaţă nou-născuţilor prematur. În doar cinci ani, România a coborât până la o rată de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015. Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor din analiza Salvaţi Copiii privind situaţia maternităţilor din România - 13% dintre maternităţile de nivel I nu au nici un incubator standard pentru nou-născuţii prematuri, 56% dintre maternităţile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator şi 14% dintre maternităţile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Maratonul Cetăţii Suceava”, eveniment caritabil organizat de Salvaţi Copiii Suceava şi Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Maratonul Cetăţii Suceava”, eveniment caritabil organizat de Salvaţi Copiii Suceava şi Muzeul Bucovinei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei