Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La finalul săptămânii

La Rădăuţi va avea loc Târgul Olarilor „Ochi de păun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Rădăuţi va găzdui, la finalul acestei săptămâni, Târgul Olarilor „Ochi de Păun”. Evenimentul, unul de tradiţie pentru Rădăuţi, va avea loc în perioada 25 – 27 august 2017, fiind organizat de primăria municipiului, Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” şi Casa Municipală de Cultură. Primarul din Rădăuţi, Nistor Tatar, a ţinut să precizeze că anul acesta festivalul nu mai beneficiază de sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Suceava, fiind scos din calendarul acţiunilor culturale organizate de această instituţie. „Până acum primeam, în medie, circa 4.000 de lei de la Consiliul Judeţean pentru activităţi culturale. Anul acesta ni s-au tăiat. Probabil că activităţile culturale se finanţează pe carnete de partid, şi s-a considerat că municipiul Rădăuţi nu mai are acţiuni culturale”, a spus Nistor Tatar. El a precizat că finanţarea târgului olarilor va fi asigurată în totalitate de la bugetul local şi din sponsorizări. Astfel, bugetul total al târgului va fi de 90.000 de lei, din care 67.000 de lei au fost alocaţi de la bugetul primăriei, iar diferenţa este acoperită din sponsorizări.

Nistor Tatar a spus că deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, la ora 10:30, la primărie, şi la ora 11:00 la Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ”.

În cadrul târgului vor participa ceramişti din mai multe centre de ceramică, printre care cele din Rădăuţi, Marginea, Horezu – Vâlcea, Baia Mare – Maramureş, Dorohoi – Botoşani, Corund, Liliceni şi Miercurea Ciuc – Harghita, Deva – Hunedoara, Dej – Cluj, Paşcani – Iaşi, Arad, Bistriţa-Năsăud şi Galaţi.

În cursul zilei de vineri, în cadrul târgului olarului va avea loc un spectacol folcloric, în timp ce sâmbătă, participanţii la târg vor putea asista la un spectacol susţinut de Lara & Band, Claudia Pavel şi Matteo. Pentru ziua de duminică este programat un spectacol susţinut de Bosquito şi Fără Zahăr. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Rădăuţi va avea loc Târgul Olarilor „Ochi de păun”.
 Vizualizări articol: 2440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Rădăuţi va avea loc Târgul Olarilor „Ochi de păun”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei