Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin nesemnificativ

Bursa pentru elevii nevoiaşi „Bani de liceu”, la aceeaşi valoare ca acum 13 ani – 180 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a anunţat, marţi, 22 august, că programul “Bani de liceu” va continua şi în anul şcolar 2017-2018. O veste care îi bucură pe beneficiari, liceeni cu posibilităţi financiare modeste, care fac faţă cu greu costurilor pe care le presupun anii de liceu, însă care îşi pot acoperi cu banii din această bursă doar o foarte mică parte din cheltuieli.

Sprijinul financiar oferit liceenilor nevoiaşi are acelaşi cuantum ca în 2004, la debutul programului social, respectiv 180 de lei.

În vreme ce tarifele pentru cazare, navetă şi masă au crescut şi aproape s-au dublat din 2004 până în prezent, bursa „Bani de liceu” a rămas la valoarea unei perechi de adidaşi. Mai mult, plafonul pentru obţinerea unei burse sociale pentru liceeni este de 150 de lei pe membru de familie, sumă menţinută tot din 2004, de la instituirea programului „Bani de liceu”. Ca urmare, sunt eligibili doar liceenii care provin din familii având situaţii extrem de precare.

Liceenii pot primi cei 180 de lei dacă fac dovada faptului că se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 de lei. Cât priveşte stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie, se vor lua în calcul toate veniturile realizate de membrii familiei în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor. Autorităţile locale efectuează anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

Ministerul Educaţiei a anunţat că ajutorul financiar prevăzut în cadrul programului “Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat.

 

Calendarul programului

Calendarul de desfăşurare a programului naţional de protecţie socială ”Bani de liceu” este următorul: depunerea cererilor: 15 septembrie - 1 octombrie; efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse: 1-23 octombrie; centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat: 1-27 octombrie; afişarea pe internet a listei beneficiarilor: 28 octombrie; depunerea contestaţiilor: 28 octombrie – 2 noiembrie; rezolvarea contestaţiilor: 2-6 noiembrie.

În 2016, 4.370 de elevi suceveni au primit această bursă, numărul de cereri eligibile fiind cel mai mare din ţară. Urmează Iaşi cu 3.580 de cereri, Vaslui cu 3.080 şi Botoşani cu 2.390 de cereri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa pentru elevii nevoiaşi „Bani de liceu”, la aceeaşi valoare ca acum 13 ani – 180 de lei.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Bursa pentru elevii nevoiaşi „Bani de liceu”, la aceeaşi valoare ca acum 13 ani – 180 de lei2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei