Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incident grav în pădure

Prins la furat lemne, a fost împuşcat de pădurarul pe care l-ar fi atacat cu un topor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un pădurar aflat la muncă ieri, pe raza Ocolului Silvic Marginea, a făcut uz de arma de serviciu şi l-a împuşcat pe un tânăr de etnie romă care era în pădure cu încă doi consăteni, individ care l-ar fi atacat pe angajatul Direcţiei Silvice Suceava cu un topor. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 16.00, în momentul în care pădurarul a prins, în pădure, trei bărbaţi care încărcau lemne într-o căruţă.

Conform primelor date de anchetă ale poliţiştilor, pădurarul, un bărbat în vârstă de 42 de ani, era de serviciu în fondul forestier. Apariţia acestuia lângă căruţa în care era încărcat lemnul furat a dus la reacţia violentă a unuia din cei trei. Cel puţin asta a declarat pădurarul, care a susţinut că tânărul în care a tras s-a îndreptat spre el cu un topor. Având în vedere că nu mai avea timp de somaţii şi a considerat că viaţa îi este pusă în pericol, pădurarul a tras cu arma în direcţia acestuia. Tânărul, identificat ulterior în persoana lui Dumitru Bergheva, în vârstă de 28 de ani, din Marginea, a fost străpuns de alice în zona unuia dintre braţe.

Pădurarul a cerut imediat ajutor poliţiei, un echipaj ajungând la faţa locului.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat aseară: „Poliţiştii ajunşi la faţa locului au reuşit să-i reţină pe cei trei bărbaţi, persoana rănită fiind transportată şi predată unui echipaj medical. Ceilalţi doi bărbaţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. La audieri a fost condus şi pădurarul implicat în incident”.

Tânărul împuşcat a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde s-a constatat că are mai multe alice în corp. Existau suspiciuni că ar avea o retenţie de corp străin şi în plămân, astfel că s-a luat decizia de a fi transferat cu o ambulanţă la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Cel mai probabil, acolo acesta urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

La scurt timp după incident a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Poliţiştii de la Serviciul Arme şi procurorul de caz trebuie să stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs evenimentul şi dacă arma a fost folosită în mod legal. În mod normal, cel puţin în prima fază a anchetei, infracţiunea care se conturează este de ultraj asupra pădurarului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Legea prevede că un om al legii poate face uz de armă fără somaţie atunci când viaţa îi este pusă în pericol iminent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prins la furat lemne, a fost împuşcat de pădurarul pe care l-ar fi atacat cu un topor.
 Vizualizări articol: 4317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Prins la furat lemne, a fost împuşcat de pădurarul pe care l-ar fi atacat cu un topor4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei