Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

În comuna Horodnic de Sus va fi amenajat un cartier cu locuinţe tradiţionale din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Horodnic de Sus va fi amenajat primul cartier din judeţul Suceava care va avea doar case tradiţionale cu specific bucovinean. Proiectul este promovat de Primăria Horodnic de Sus, primarul comunei, Valentin Luţa, declarând că pentru amenajarea noului cartier va fi scoasă la licitaţie concesionarea a 45 de parcele de teren. Valentin Luţa a explicat că noul cartier va fi amenajat pe o suprafaţă de peste cinci hectare, aflată la limita cu Horodnic de Jos, terenul fiind împărţit în 40 de parcele de 10 ari şi alte cinci parcele cu suprafeţe de la 8 la 10 ari. Terenurile vor fi concesionate pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea cumpărării după construcţia caselor. Primarul din Horodnic de Sus a precizat că a dorit să promoveze un astfel de proiect deoarece este nemulţumit de modul în care arată numeroase case construite recent în Bucovina, care nu mai respectă nimic din elementele tradiţionale. „În multe localităţi din judeţ sunt numeroase case roz, galbene şi tot felul de culori. Din acest motiv vrem să redăm Bucovinei ceea ce este al Bucovinei. O zonă cu locuinţe tradiţionale din Bucovina”, a declarat primarul din Horodnic de Sus. El a precizat că licitaţia pentru concesionarea celor 45 de loturi de case va avea loc vineri, 25 august a.c., la sediul primăriei, şi deja au fost achiziţionate peste 50 de caiete de sarcini din partea celor interesaţi să-şi construiască locuinţe în noul cartier. Preţurile de pornire a licitaţiei sunt cuprinse între 2,8 şi 3,7 euro/metru pătrat.

 

Casele vor avea acelaşi regim de înălţime şi acelaşi aspect exterior

Valentin Luţa a spus că cei care vor concesiona terenurile vor avea la dispoziţie cinci sau şase tipuri de case în stil tradiţional bucovinean, toate locuinţele urmând să aibă acelaşi regim de înălţime, acelaşi aspect exterior, inclusiv în privinţa amenajării gardurilor şi a curţilor.

„Cei care doresc să locuiască în acest cartier vor trebui să finalizeze casele, cel puţin la exterior, şi să amenajeze gardurile în maxim trei ani de la data semnării contractului. După ce îşi vor termina casele, cei care au concesionat îşi vor putea cumpăra pământul”, a explicat Valentin Luţa. El a adăugat că proiectele au fost realizate de un arhitect din Horodnic de Sus şi respectă stilul tradiţional din Bucovina. Cei care vor concesiona parcelele vor putea achiziţiona proiectele caselor la jumătate din preţul practicat pe piaţă pentru întocmirea acestor documente. „Putem să spunem că impactul acestui proiect este unul extraordinar. După ce l-am anunţat avem mesaje de susţinere, dar şi solicitări de parcele, din toată Europa şi chiar din SUA. Dacă vom reuşi să-l implementăm cu succes, consider că proiectul va fi unul cu totul inedit pentru judeţul Suceava”, a declarat primarul din Horodnic de Sus.

El a mai spus că în paralel, primăria va implementa un alt proiect asemănător, pe un teren aflat la graniţa cu Voitinel. Valentin Luţa a precizat că pe acest teren primăria va fi cea care va construi casele, tot în stil tradiţional bucovinean, acestea urmând să fie scoase la vânzare către cei care vor să trăiască în astfel de locuinţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În comuna Horodnic de Sus va fi amenajat un cartier cu locuinţe tradiţionale din Bucovina.
 Vizualizări articol: 8980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În comuna Horodnic de Sus va fi amenajat un cartier cu locuinţe tradiţionale din Bucovina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei