Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 aug 2017 - Anul XXII, nr. 190 (6606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie

Protejatul fostei directoare de la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, care a picat concursul măsluit în favoarea sa, a primit o amendă penală de 8.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protejatul Cameliei Chitul, fosta directoare a Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, individul care a picat concursul măsluit în favoarea sa, şi-a recunoscut în final vinovăţia. Paul Crăciun a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava şi a primit 200 de zile de amendă a câte 40 de lei. Mai exact, încă angajatul Casei Judeţene de Pensii Suceava are de plătit o amendă penală în valoare de 8.000 de lei.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei priveşte infracţiunea de mărturie mincinoasă, constând în aceea că Paul Crăciun a dat detalii false despre concursul picat şi apoi promovat cu ajutorul Cameliei Chitul pentru obţinerea unui post în cadrul CJP Suceava.

Paul Crăciun este persoana care la un prim concurs organizat la finele anului trecut, deşi primise întrebările şi răspunsurile, a reuşit performanţa de a pica examenul. Din acest motiv, concursul a fost reluat în aceleaşi condiţii ca prima dată, iar chinurile s-au încheiat după ce candidatul a reuşit, într-un final, să înveţe răspunsurile corecte.

Totul a ieşit la suprafaţă după ce directorul executiv adjunct al CJP Suceava, Bogdan Mihai Alupoaie, a povestit aceste aspecte procurorilor DNA Suceava.

Potrivit anchetatorilor, în perioadele 24.10.2016-09.11.2016 şi 03.01.2017-10.01.2017, Camelia Chitul l-a determinat pe Bogdan Mihai Alupoaie, director executiv adjunct al CJP Suceava, „ca în virtutea calităţii de preşedinte al comisiei de concurs pentru ocuparea unei funcţii vacante de execuţie în cadrul CJP Suceava, să întocmească şi să-i remită întrebările şi răspunsurile pentru două concursuri din 09.11.2016 şi respectiv 18.01.2017, pe care, la rândul ei, le-a transmis mai departe candidatului agreat Crăciun Paul, înaintea examinărilor, în scopul ca acesta să fie declarat admis şi să ocupe funcţia vacantă, prin fraudarea concursurilor”.

 

Camelia Chitul a dat la pace cu DNA şi a primit 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere

La rândul ei, Camelia Chitul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru o pedeapsă de 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Acest acord a fost deja admis de instanţă şi soluţia a rămas definitivă.

Cele două fapte de instigare ale Cameliei Chitul, legate de măsluirea concursului, au fost descrise astfel: „Precizăm că informaţiile sunt nedestinate publicităţii având în vedere HG nr. 611/2008 în baza căreia au fost organizate cele două concursuri potrivit căreia variantele subiectelor de concurs se întocmesc de către fiecare membru al comisiei chiar în dimineaţa zilei de concurs, după care se sigilează în plicuri, în condiţii de strictă confidenţialitate, plicuri care se deschid doar în faţa candidaţilor, reguli care au fost încălcate în speţa de faţă la instigarea inculpatei, ceea ce a condus la bănuiala rezonabilă că examenele au fost fraudate. Inculpata are şi calitatea de complice prin intermedierea transmiterii acestor informaţii către candidatul CP, calitatea de complice fiind absorbită în cea de instigator”.

 

Bani pentru partid luaţi de la directorul executiv adjunct

Procurorii DNA Suceava au detaliat şi celelalte fapte de care se face vinovată Camelia Chitul. Ancheta a plecat de la un denunţ al directorului executiv adjunct al Casei Judeţene de Pensii Suceava, Bogdan Mihai Alupoaie. Acesta a dezvăluit câteva abuzuri la care a fost obligat de şefa sa.

„În perioada 16.05.2016-17.05.2016 şi respectiv la data de 27.10.2016,  în calitate de director executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava, a pretins şi primit de la martorul ABM (Bogdan Mihai Alupoaie) câte 2.000 de lei, în schimbul cărora i-a promis că îl va menţine în funcţia de conducere deţinută la nivelul aceleiaşi instituţii, având influenţă printre funcţionarii de la conducerea Casei Naţionale de Pensii”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

Anchetatorii au mai precizat că sumele de bani au fost pretinse în preajma campaniilor electorale pentru alegerile locale din iunie 2016, respectiv alegerile parlamentare din decembrie 2016, „sub pretextul că martorul trebuie să cotizeze periodic la partidul la care este afiliată inculpata, întrucât numirile pe funcţii de conducere la nivelul Casei Judeţene de Pensii se fac politic, martorul fiind de acord ca prin sumele de bani remise să-şi cumpere practic menţinerea în funcţie”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protejatul fostei directoare de la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, care a picat concursul măsluit în favoarea sa, a primit o amendă penală de 8.000 de lei.
 Vizualizări articol: 4308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Protejatul fostei directoare de la Casa Judeţeană de Pensii Suceava, care a picat concursul măsluit în favoarea sa, a primit o amendă penală de 8.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei