Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 aug 2017 - Anul XXII, nr. 184 (6600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analiză

Accidentele provocate de şoferii tineri şi fără experienţă, mai numeroase decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O analiză realizată de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava relevă cifre îngrijorătoare în ceea ce priveşte accidentele care se înregistrează pe şosele din judeţ.

De la începutul anului şi până în prezent datele statistice arată că s-au consemnat 183 de accidente în care au fost implicaţi şoferi care au vârsta între 18-25 de ani. Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2016 se constată că numărul de accidente rutiere a crescut cu 13, iar în acelaşi timp şi numărul persoanelor care au suferit leziuni a sporit.

„Cauzele de producere a accidentelor sunt evident lipsa de experienţă la volan a tinerilor, dar şi teribilismul care se traduce prin vitează neadaptată la condiţiile de drum, viteză neregulamentară, neacordare de prioritate, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau depăşire neregulamentară”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Pentru a preveni şi reduce această avalanşă de accidente în care şoferii tineri sunt în prim-plan, reprezentanţii IPJ Suceava au demarat o amplă acţiune în tot judeţul. Aceasta se va întinde pe o perioadă mai îndelungată şi se va încheia în luna noiembrie.

Printre altele, poliţiştii încearcă să-i responsabilizeze pe şoferii cu vârste între 18-25 de ani să fie mai prudenţi şi să-i respecte mai mult pe ceilalţi colegi din trafic.

Acţiunea de prevenire va cuprinde mai multe module, respectiv întâlniri cu cei direct implicaţi, realizarea de broşuri şi pliante, identificarea zonelor de risc pentru producerea de accidente şi semnalizarea lor, dar şi utilizarea mai mult a aparatelor radar pentru a descuraja viteza excesivă de pe şosele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidentele provocate de şoferii tineri şi fără experienţă, mai numeroase decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 2094 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidentele provocate de şoferii tineri şi fără experienţă, mai numeroase decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei