Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 aug 2017 - Anul XXII, nr. 184 (6600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunitate

Locuinţele ANL, mai ieftine cu aproape 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiriaşii locuinţelor ANL care vor să devină proprietari ai acestora au acum ocazia de a le cumpăra la preţuri mult mai avantajoase decât anul trecut.

Printr-un ordin recent al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a fost stabilită o valoare de înlocuire (baza de calcul a valorii de vânzare) de 1.600,20 lei/mp inclusiv TVA.

„S-a schimbat metodologia şi preţul de vânzare a locuinţelor ANL. Preţul de vânzare a scăzut de la 1757,88 lei/mp la 1600,2 lei/mp (91,3% din vechea valoare). Noi avem 274 de locuinţe ANL care pot fi vândute, deja pentru 116 apartamente au fost încheiate contractele. Cei care vor să cumpere locuinţele trebuie să îndeplinească condiţiile obligatorii prevăzute de lege – să nu aibă o altă locuinţă în proprietate, să nu fie moştenitori ai unei cote-părţi mai mari de 37 mp, să nu aibă teren la Legea 15/2003, să aibă un venit net pe membru de familie care să nu depăşească 100% salariul mediu net pe economie, să aibă contract de închiriere valabil, să nu aibă debite restante la cheltuielile cu utilităţile”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean i-a îndemnat pe cei care doresc să cumpere locuinţele ANL să se adreseze la primărie, să profite de această oportunitate, asigurându-i că vor primi sprijinul necesar pentru întocmirea documentaţiilor.

Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinţei, la cumpărarea locuinţelor ANL se dobândeşte dreptul de proprietate şi asupra cotelor-părţi de construcţii şi instalaţii, asupra dotărilor care se pot folosi doar în comun şi dreptul de folosinţă asupra cotei-părţi de teren aferente acesteia, pe durata existenţei clădirii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuinţele ANL, mai ieftine cu aproape 10%.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Locuinţele ANL, mai ieftine cu aproape 10%3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei