Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 aug 2017 - Anul XXII, nr. 184 (6600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Exemplu

Albia râului Suceviţa, din Rădăuţi, ecologizată de aproape 80 de voluntari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un număr mare de voluntari, aproape 80, au răspuns iniţiativei grupului „Rădăuţiul civic” şi companiei „Bucovina Verde” de a ecologiza sâmbătă, pe 12 august, zona „Podul Vlădichii” din Rădăuţi.

Timp de 3 ore, au fost colectaţi aproape 80 de saci de deşeuri aruncate pe albia râului Suceviţa, pe o rază de aproape 600 de metri.

Toate deşeurile au fost preluate de compania „Bucovina Verde”, care a sprijinit acţiunea cu logistica necesară (saci menajeri, mănuşi şi hidratarea participanţilor), pentru a fi reciclate. La acţiune, pe lângă cetăţeni voluntari din Rădăuţi au participat în număr mare şi copii de la „Sf. Ierarh Leontie” şi de la Casa de tip familial „Universul copiilor” din Rădăuţi şi chiar voluntari din străinătate, din Marea Britanie şi SUA.

La final, participanţii au primit câte un sandwich prin contribuţia grupului Rădăuţiul civic, Bucovina Verde şi Thobass&co Rădăuţi.

„Este foarte uşor să ne plângem că lucrurile nu sunt aşa cum ne-am dori, dar rezolvarea problemelor din jurul nostru ţine şi de noi. Ne-am dorit ca prin această acţiune nu numai să rezolvăm problema deşeurilor din zona Podul Vlădichii, dar şi să dăm un exemplu celorlalţi cetăţeni. Grija pentru natură şi un mediu curat şi sănătos ar trebui să fie a fiecăruia dintre noi.

Mai mult, această acţiune arată că cetăţenii au puterea de a face împreună lucruri frumoase, fără a aştepta ca mult dorita schimbare să vină de la alţii. Vom monitoriza în continuare acea zonă şi vom solicita autorităţilor competente să îşi facă datoria pentru a preveni apariţia din nou a deşeurilor pe zone verzi şi în apropierea râului”, au declarat organizatorii acţiunii, echipa Rădăuţiul Civic.

„Rădăuţiul civic” este un grup de iniţiativă independent şi non-partizan format în luna iunie 2017, din cetăţeni de toate vârstele şi de toate profesiile, ca răspuns la nevoia de încurajare a iniţiativei locale, a cetăţeniei active şi a implicării în comunitate. Grupul îşi propune să reprezinte o platformă de facilitare şi promovare a schimbărilor pozitive în municipiul Rădăuţi şi nu numai. Până în prezent, grupul civic a implementat deja acţiuni precum: refacerea gratuită a paginii de internet a Primăriei Rădăuţi pentru a aduce informaţia mai aproape de cetăţeni, consultare publică a cetăţenilor, educaţie juridică pentru tineri, acţiuni de promovare a unui comportament prietenos cu natura sau de promovare a voluntariatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Albia râului Suceviţa, din Rădăuţi, ecologizată de aproape 80 de voluntari.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Albia râului Suceviţa, din Rădăuţi, ecologizată de aproape 80 de voluntari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei