Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iul 2017 - Anul XXII, nr. 151 (6567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Stan îi răspunde lui Balan: ”Nici pomeneală să modificăm politica economică în detrimentul agenţilor economici sau să desfiinţăm pensiile private”

Liderul judeţean al social-democraţilor, senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, a reacţionat la criticile lansate de vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, la adresa politicii fiscale a Guvernului, în special la "modul mascat în care coaliţia PSD-ALDE a desfiinţat cota unică de impozitare”, la introducerea de noi taxe sau la desfiinţarea pensiilor private. Stan a respins categoric aceste afirmaţii, amintind că foştii pedelişti "au măcelărit pensiile, salariile şi alocaţiile şi au redus drastic numărul locurilor de muncă”.

Vă prezentăm integral declaraţia de presă a senatorului Ioan Stan:

 “Din respect pentru cei care ne-au votat, ca şi pentru cei care nu ne-au votat, cu toţii beneficiari direcţi ai programului de guvernare PSD-ALDE, aş dori să clarific unele aspecte inserate în declaraţii ale deputatului PNL de Suceava Ioan Balan. Domnia sa face referire la programul de guvernare şi la Guvernul Tudose în termeni meniţi să determine neîncredere şi să ridice semne de întrebare cu privire la bunele intenţii ale coaliţiei de guvernare.

Aflăm astfel, ce-i drept în interpretarea personală a dlui Balan, ştiri îngrijorătoare despre modificări ale politicii fiscale, despre introducerea de noi taxe, despre desfiinţarea pensiilor private. Apreciind ca cinic acest program, dl deputat deplânge soarta companiilor ce activează în România şi le situează la cheremul răzbunărilor liderului PSD.

 Mi-e greu să înţeleg dacă însuşi domnul deputat crede ce spune sau şi-a înţeles eronat rolul în contextul unei opoziţii vigilente dar constructive, în aria căreia ar trebui să funcţioneze şi cei între care este înrolat. Aşa încât mai încerc o dată să lămuresc lucrurile.

Nici pomeneală să modificăm politica economică în detrimentul agenţilor economici şi nici într-un caz ca urmare a unor aşa-zise răzbunări personale. Suntem cu mult deasupra unor astfel de răfuieli, chiar dacă am fost uneori nevoiţi să le suportăm, sau mai ales pentru asta. Nici pomeneală să desfiinţăm pensiile private. Va prima, aşa cum este normal, opţiunea fiecăruia dintre noi, după o informare corectă şi completă. Sunt şi mai ciudate referirile la renunţarea la cota unică de impozitare sau la amânarea reducerii TVA. Este în practica uzuală a coaliţiei de guvernare ca orice eventual amendament adus programului de guvernare să fie discutat şi, împreună, să se decidă asupra lui cu aceeaşi grijă pentru interesul public naţional.

Aş dori să mai lămuresc şi un aspect legat de o sintagmă mult agreată de dl. deputat, şi anume <opinia publică>. O invocă domnia sa cu orice prilej, într-o manieră menită să demonstreze importanţa pe care i-o acordă. Pentru deplina noastră lămurire, ca şi pentru credibilitatea dlui deputat, despre care opinie publică vorbim?

Despre cea care a suportat măcelărirea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor, reducerea drastică a numărului locurilor de muncă sau şi-a văzut concetăţenii, după o viaţă de muncă, apreciaţi ca asistaţi social?

Despre cea care a suportat umilirea cetăţenilor cu probleme speciale de sănătate? Despre cea care a fost împovărată cu efectele crizei economice în timp ce un  mic număr de privilegiaţi şi-au burduşit buzunarele într-un  mod despre care încă mai dau socoteală? Rămâne să ne răspundă dl deputat, dacă va putea.

În ce ne priveşte, opinia publică este cea care beneficiază deja de măsurile programului de guvernare. Adică de creşteri salariale, de cuantumul mărit al salariului mediu, de creşterea pensiilor şi alocaţiilor, de modificările legislative privind persoanele cu nevoi speciale în spiritul respectului pentru suferinţele acestora, de reducerea drastică a numărului de taxe, de creşterea numărului de medicamente compensate şi gratuite, de uşurarea accesului la programele speciale de sănătate, de facilităţile acordate studenţilor, de acordarea subvenţiilor în agricultură, de programele speciale în sprijinul fermierilor (cum este cel care ajută cultivatorii de tomate), de multe altele care aşteaptă să fie cuantificate de instituţiile abilitate. Toate acestea pe fondul creşterii economice de 5,7% în primul trimestru al anului 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Zău aşa, dle deputat, care e, de fapt, grija dumitale?

Că ne vom îndeplini programul de guvernare, nu-i aşa?” 

 

Senator PSD,

Ioan Stan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan îi răspunde lui Balan: ”Nici pomeneală să modificăm politica economică în detrimentul agenţilor economici sau să desfiinţăm pensiile private”.
 Vizualizări articol: 1858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Stan îi răspunde lui Balan: ”Nici pomeneală să modificăm politica economică în detrimentul agenţilor economici sau să desfiinţăm pensiile private”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pensii macelarite ? care au fost alea... trimis de
( 7 iul 2017, 18:41:36
Se vede ca politica e frecventata de oricine doreste...care pensii au fost macelarite, domnul deputat ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei