Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iul 2017 - Anul XXII, nr. 151 (6567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Tun capturat de Ștefan şi un fragment din racla cu care au fost aduse moaştele Sfântului Ioan, în expoziţia ”Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare expoziţie dedicată voievodului Ștefan cel Mare, organizată în ultimii 27 de ani, va fi deschisă la Muzeul de Istorie din Suceava, în data de 14 august a.c.. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că expoziţia va reuni 250 de piese originale, dintre care 100 fac parte din patrimoniul instituţiei muzeale sucevene. Flutur a declarat că, printre obiectele care vor fi expuse, se numără un tun care a fost capturat de domnitorul Ștefan cel Mare în bătălia de la Codrii Cosminului, adus de la Orhei, un fragment din racla cu care au fost aduse moaştele Sfântului Ioan cel Nou la Suceava, monede, vase, obiecte de îmbrăcăminte şi arme etc. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Muzeul de Istorie al României, cu muzeul din Chişinău şi cu alte muzee din ţară. Până la sfârşitul acestui an va rămâne la Suceava, după care va fi dusă în alte oraşe, printre care Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi va încheia ”pelerinajul” în data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia.

Preşedintele Flutur a precizat că la vernisaj îl va invita pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Expoziţia este încadrată în calendarul cultural din ”Luna Diasporei”, organizată pentru al doilea an consecutiv de Consiliul Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tun capturat de Ștefan şi un fragment din racla cu care au fost aduse moaştele Sfântului Ioan, în expoziţia ”Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tun capturat de Ștefan şi un fragment din racla cu care au fost aduse moaştele Sfântului Ioan, în expoziţia ”Ștefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei