Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iul 2017 - Anul XXII, nr. 151 (6567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Candidaţii respinşi la admiterea de la Colegiul Militar îşi caută dreptatea la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

11 candidaţi respinşi la admiterea de la Colegiul Naţional Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, susţinuţi de părinţii lor, vor să continue demersurile pentru a face lumină asupra neregulilor de la admiterea din acest an.

Ei vor face front comun cu alţi părinţi şi elevi care au susţinut admiterea la Colegiului Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, judeţul Prahova şi care au trecut prin aceeaşi situaţie, fiind respinşi cu toate că aveau medii mari.

„Luni vom merge la Bucureşti alături de copii pentru a vorbi cu o doamnă  avocat care s-a oferit să ne ofere consultanţă în această situaţie. Totodată, vrem să intrăm în audienţă la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Apărării Naţionale. Ni s-au alăturat părinţi şi elevi din Breaza care îşi caută şi ei dreptatea”, a menţionat unul dintre părinţi. Aceştia solicită conducerii şcolii să facă demersuri pentru a suplimenta locurile pentru admiterea 2017-2018 pentru a-i cuprinde şi pe cei 11 elevi rămaşi, principalul argument fiind notele mari pe care le au aceştia.

 Reamintim că 14 adolescenţi care nu au reuşit în 2016 să intre la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc şi-au încercat din nou norocul la admiterea din acest an.

 Pe ultima sută de metri, după mai multe probe eliminatorii promovate cu note mari, chiar şi de 10, elevii au fost declaraţi respinşi. În ziua de 3 iulie, când s-a făcut ierarhizarea notelor şi elevii au aflat că nu figurează pe lista celor admişi, Ministerul Educaţiei a trimis o adresă care specifică faptul că  „absolvenţii din seriile anterioare care au participat la repartizarea computerizată în anii precedenţi şi au dobândit deja calitatea de elev într-o unitate de învăţământ liceal nu mai pot participa la procesul de admitere pentru anul 2017-2018”. De menţionat că aceştia tineri s-au înscris şi au urmat clasa a IX-a la liceele unde fuseseră admişi, au absolvit clasa a IX-a, însă erau dispuşi să renunţe la un an şi să înceapă liceul de la zero la Colegiul Militar.

Ceea ce încă nu a fost lămurit este de ce aceşti elevi au mai fost lăsaţi să susţină probele de admitere din primăvara acestui an (testare psihologică, testarea aptitudinilor fizice şi un test la Limba şi literatura română şi Matematică), din moment ce Ministerul Educaţiei interzice celor care au statutul de elev de liceu să mai participe la o nouă admitere.

„Noi sperăm să rezolvăm această situaţie. Copiii sunt dezamăgiţi, se simt neîndreptăţiţi, au muncit atât şi acum li se zice <Nu>, din senin, când erau convinşi că vor reuşi. Nu vrem să ajungem în instanţă, dar dacă nu vom găsi înţelegere, vom apela şi la această cale”, a declarat o mămică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii respinşi la admiterea de la Colegiul Militar îşi caută dreptatea la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 6134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Candidaţii respinşi la admiterea de la Colegiul Militar îşi caută dreptatea la Bucureşti4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei