Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 iul 2017 - Anul XXII, nr. 151 (6567)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În Colorado Springs

Doi absolvenţi ai Colegiului Militar au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene a SUA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, din promoţia 2016, au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene a Statelor Unite din Colorado Springs. Cristian Hanciuc şi Mihai Hanganu vor petrece următorii patru ani peste ocean, cheltuielile de şcolarizare fiind acoperite integral de guvernul american. După finalizarea liceului, în 2016, cei doi au urmat academii militare din ţară, iar timp de un an s-au pregătit pentru admiterea de la United States Air Force Military Academy.

Selecţia elevilor s-a realizat în urma unui concurs dur ce a cuprins testări în ceea ce priveşte pregătirea fizică, la limba engleză, aptitudinile şcolare.

Academia are peste 4.000 de studenţi, iar baza în care se află se întinde pe 18.000 de hectare, ca un mic oraşel cu toate facilităţile necesare de zi cu zi (spital, market, stadion, aerodrom etc.)

În aceeaşi academie au fost studenţi Adrian Aionesei din promoţia 2013 şi Andrei Măcărescu din promoţia 2005. Într-un interviu acordat revistei „Muşatinii”, Andrei Măcărescu mărturiseşte că „dacă de o mie de ori mi s-ar oferi posibilitatea unei întoarceri în timp, tot de atâtea ori ar alege colegiul militar din Câmpulung".

Potrivit reprezentanţilor colegiului câmpulungean, în ultimii 20 de ani, un număr mare dintre absolvenţii colegiului au reuşit să-şi continue studiile în academii ale statelor NATO.

 

Șef de promoţie al Academiei Forţelor Aeriene din Grecia

În anul 2002, două dintre cele trei locuri repartizate României pentru academiile militare din Grecia au fost ocupate de absolvenţii câmpulungeni: Bogdan Ionescu, la Academia Forţelor Terestre „Evelpidon”, şi Ciprian Gabriel Andruseac, la Academia Forţelor Aeriene „Ikaron”. Ciprian Andruseac a fost primul străin care a devenit şef de clasă, locţiitor al comandantului de companie şi a reuşit să fie în garda Drapelului în Academia Forţelor Aeriene din Grecia. Vorbind despre calitatea pregătirii primite în liceu, Ciprian spune că „liceul militar a constituit un pas foarte important în pregătirea mea, deoarece fără el nu aş fi ajuns unde sunt şi în mod sigur, nu aş fi avut posibilitatea de a urma Academia de Aviaţie în Grecia.”

Situaţia s-a repetat şi în 2003, când cele două locuri repartizate României pentru academiile militare din Grecia au fost ocupate de absolvenţii câmpulungeni George Ticiu şi Andrei Criste. Din aceeaşi promoţie, Sebastian Turcu a fost admis la West Point în SUA, unde cu câţiva ani în urmă s-a pregătit şi George Cernat din promoţia 1996.

„L’ École Spéciale Militaire de Saint-Cyr” este o altă instituţie de renume în care au fost admişi absolvenţii Colegiului Naţional Militar Liceal „Ştefan cel Mare”. Îi regăsim aici pe Florin  Luca din promoţia 1996 sau pe Dan Cucu din promoţia 1993.

Lista absolvenţilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” licenţiaţi în ştiinţe militare în instituţii de învăţământ din alte ţări este mai mare.

„În toate cazurile însă, pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premiza unor cariere de succes. Pentru liceenii militari câmpulungeni aceste rezultate reprezintă un exemplu, constituie modele în alegerile pe care trebuie să le facă pentru viitoarea lor carieră militară”, transmit reprezentanţii instituţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi absolvenţi ai Colegiului Militar au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene a SUA.
 Vizualizări articol: 10110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Doi absolvenţi ai Colegiului Militar au fost admişi la Academia Forţelor Aeriene a SUA4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei