Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2017 - Anul XXII, nr. 145 (6561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

Scene incredibile pe şosea: Un şofer mort de beat circula pe contrasens, iar altul în marşarier, pentru a evita impactul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer care avea o alcoolemie imensă a fost protagonistul unor scene incredibile în centrul comunei Udeşti, acesta circulând cu maşina pe contrasens, în timp ce un alt şofer, aflat în faţa sa, a rulat în disperare în marşarier, pentru a evita impactul. Șoferul care circula pe contrasens a făcut apoi circ şi cu poliţiştii, fiind încătuşat şi imobilizat cu greutate şi acuzat că l-a lovit cu pumnul pe unul dintre ei. „Explicaţia” acestui comportament a venit în momentul în care şoferul a fost verificat cu etilotestul: avea o alcoolemie imensă - 1,38 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, adică aproape de 3 la mie alcoolemie în sânge. O stare de ebrietate la care mulţi oameni nici nu pot merge, însă la care, iată, unii se urcă şi la volan. Din fericire, partea bună din acest caz este că şoferul pericol public nu a făcut victime.

 

S-au trezit cu o maşină care vine spre ei

Scenele incredibile s-au petrecut miercuri noapte, pe DJ 208A, în centrul comunei Udeşti, în zona primăriei.

În jurul orei 22.00, poliţiştii de la Postul comunal Udeşti, aflat în apropiere de primărie, s-au sesizat că un autoturism marca VW Passat se deplasează în marşarier, fiind urmat, la mică distanţă, pe aceeaşi bandă, dar din sens opus, de o Dacie. Șoferul VW-ului a oprit chiar în dreptul postului de poliţie, cerând ajutor. La volanul autoturismului VW se afla un bărbat de 27 de ani, însoţit de soţia sa, de 22 de ani, ambii localnici. Cei doi au relatat ulterior că în timp ce se deplasau cu autoturismul marca VW Passat pe raza satului Udeşti, pe direcţia Liteni-Suceava, în dreptul Primăriei Udeşti, din contrasens, dar pe acelaşi sens cu ei, se deplasa un autoturism marca Dacia. Tânărul de 27 de ani a băgat maşina în marşarier şi a rulat în jur de 400-500 de metri, pentru a evita un impact.

Din Dacia care circula pe contrasens a coborât, în faţa poliţiei, un bărbat care era în vizibilă stare de ebrietate. Bărbatul, identificat ulterior în persoana lui Vasile Julinschi, în vârstă de 51 de ani, din Poieni - Udeşti, a declarat iniţial că refuză să sufle în etilotest, însă este de acord să i se recolteze probe biologice de sânge.

 

Poliţiştii au reclamat şi infracţiunea de ultraj

Comportamentul său agresiv i-a vizat şi pe poliţişti, susţin anchetatorii.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat: „În momentul în care i s-a solicitat să se urce în autospeciala de poliţie, fără motiv, bărbatul de 51 de ani l-a lovit cu pumnul pe unul dintre poliţişti, fiind încătuşat şi condus la spital, unde, la ora 23.45, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Un amănunt important este că alcoolemia imensă a rezultat la 23.45, deci la aproape două ore de la momentul incidentului din trafic.

În mod normal, concentraţia de alcool în sânge are o valoare dublă faţă de cea în aerul expirat, astfel că alcoolemia bărbatului ar fi de  cel puţin 2,8 g/l alcool în sânge.  

 

Șoferul pericol public a ajuns în arestul IPJ Suceava

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost pus sub acuzare, deocamdată, pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, totodată fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru infracţiunea de ultraj faţă de agentul lovit. Ieri dimineaţă, după audieri, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, în baza căreia acesta a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava urma să stabilească ce măsuri restrictive va lua în continuare faţă de şoferul din Poieni - Udeşti. Totodată, procurorul urma să stabilească şi dacă din probatoriul existent rezultă că sunt întrunite elementele infracţiunii de ultraj.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scene incredibile pe şosea: Un şofer mort de beat circula pe contrasens, iar altul în marşarier, pentru a evita impactul.
 Vizualizări articol: 8352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Scene incredibile pe şosea: Un şofer mort de beat circula pe contrasens, iar altul în marşarier, pentru a evita impactul4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei