Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2017 - Anul XXII, nr. 145 (6561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilităţi

Absolvenţii promoţiei 2017, încurajaţi să se angajeze prin acordarea de prime de încadrare, instalare şi relocare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava a anunţat că are la dispoziţie mai multe instrumente de stimulare a proaspeţilor absolvenţi în vederea angajării, existând prime de încadrare, instalare şi relocare destinate acestora. Au calitatea de absolvenţi, deci şi dreptul de a se angaja în specializarea studiilor absolvite, toţi tinerii care au finalizat o formă de învăţământ de stat sau privat, de nivel liceal inferior (10 clase), liceal superior, profesional sau universitar şi au promovat toate materiile ultimului an de studii. Având în vedere că suntem în perioada în care tinerii absolvenţi au terminat recent o şcoală, AJOFM Suceava îi aşteaptă pe aceştia pentru consiliere în vederea găsirii unui serviciu, dar şi pentru a beneficia de instrumentele de stimulare prevăzute de lege. Concret, tinerii au dreptul la o primă de încadrare – primă de angajare, care este în cuantum de 500 de lei şi se oferă o singură dată, la prima angajare. Tinerii mai pot beneficia şi de următoarele facilităţi: prima de navetă, dacă s-au angajat într-o  localitate situată la peste 15 km de domiciliu, în valoare de 0,5 lei/km, plafonată la 55 lei pe zi,  prime de instalare, care se acordă la schimbarea domiciliului, prin angajarea într-o localitate aflată la o distanţă mai mare de 50 de km de reşedinţă. Valoarea  primei este de 12.500 lei sau 15.500 lei, dacă tânărul se mută cu tot cu familia sa într-o localitate cuprinsă în Planul Naţional de Mobilitate. O altă facilitate este prima de relocare (prima chirie) - se acordă persoanelor care se încadrează în orice localitate din ţară, situată la peste 50 de km de domiciliu, are o valoare de 900 de lei şi este destinată acoperirii cheltuielilor cu chiria şi utilităţile. Există şi un program finanţat din fonduri europene destinat acoperii cheltuielilor de susţinere a interviului şi a relocării într-unul din statele membre ale UE. Pentru orice informaţii suplimentare, tinerii sunt invitaţi la sediile AJOFM din judeţ.

Un amănunt important este că absolvenţii trebuie să se înscrie în evidenţele AJOFM Suceava în termen de 60 de zile de la data absolvirii. Ulterior, aceştia nu mai pot beneficia de indemnizaţie de şomaj sau de primele de mobilitate amintite mai sus. 

Pentru tinerii absolvenţi care nu se angajează există şi opţiunea indemnizaţiei de şomaj. Dacă îşi încep „cariera” ca şomeri, tinerii primesc câte 250 de lei pe lună, timp de 6 luni de zile. În mod normal numărul tinerilor care intră în şomaj ar trebui să fie mai mic decât în anii anteriori, în condiţiile în care piaţa muncii din Suceava are o ofertă bogată în ultima perioadă de timp iar în unele domenii există deficit mare de forţă de muncă. Problema rămâne însă decalajul dintre ce se cere pe piaţa muncii, ce posturi sunt disponibile, şi ce specializări au absolvenţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii promoţiei 2017, încurajaţi să se angajeze prin acordarea de prime de încadrare, instalare şi relocare.
 Vizualizări articol: 3229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absolvenţii promoţiei 2017, încurajaţi să se angajeze prin acordarea de prime de încadrare, instalare şi relocare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei