Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2017 - Anul XXII, nr. 145 (6561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Furtună

O rafală de vânt a smuls şi aruncat în stradă acoperişul unei case, blocând DN 17 la Stroieşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O furtună iscată aseară în jurul orei 18.00 a smuls acoperişul unei case de la intrarea în comuna Stroieşti. Întregul acoperiş din lemn cu tablă a fost luat pe sus de vântul puternic şi trântit în plină stradă, blocând drumul naţional 17, care leagă Suceava de Gura Humorului. Rafalele de vânt au rupt mai mulţi copaci din comună, care s-au prăbuşit peste firele de curent electric, lăsând mai multe străzi din satul Stroieşti fără alimentare cu electricitate. Din fericire nimeni nu a fost rănit în urma furtunii dezlănţuite.

Cerul s-a întunecat înainte de ora 18.00 şi odată cu primii stropi de ploaie s-a înteţit şi vântul. La un moment dat, o rafală puternică a smuls pur şi simplu acoperişul unei case de lângă drumul naţional 17, de la intrarea în Stroieşti, şi l-a prăvălit în mijlocul drumului, blocând circulaţia. A fost nevoie de intervenţia pompierilor civili din cadrul Primăriei Stroieşti, care cu ajutorul unui buldoexcavator au reuşit demontarea şi transportarea bucăţilor de acoperiş de aproape 200 de metri pătraţi în afara drumului şi deblocarea circulaţiei. Rafalele puternice de vânt au pus la pământ mai mulţi nuci din comună, care s-au prăbuşit peste drumuri şi peste firele de alimentare cu electricitate, pe care le-au rupt. Cu ajutorul echipelor de la E.ON Moldova şi cu cel al pompierilor civili şi al voluntarilor, s-a reuşit până la urmă deblocarea drumurilor comunale şi furnizarea energiei electrice.

 

Rafalele de vânt puternice au creat probleme şi pe calea ferata

Rafale puternice de vânt s-au abătut şi asupra zonei de munte a judeţului, provocând doborâturi în mai multe zone din judeţ. Mulţi copaci au căzut pe calea ferată, perturbând traficul CFR între Moldova şi Ardeal. Cele mai mari probleme au fost în zona Grădiniţa-Larion, unde mai mulţi arbori au blocat calea ferată şi linia de contact electric, fiind nevoie de intervenţia echipelor de întreţinere şi reparaţii. Din această cauză mai multe trenuri erau aseară blocate în trafic, până la remedierea situaţiei. Trenul InteRegio 1834 Timişoara-Iaşi a staţionat o bună bucată de timp în zona Lunca Ilvei-Ţâlhoasa, iar alte două trenuri, InterRegio 1765 Iaşi-Timişoara şi Regio 5704 Suceava-Ilva Mică, au fost oprite în trafic în Gara Câmpulung Moldovenesc, până la remedierea defecţiunilor create de rafalele de vânt. Furtuna puternică a doborât la pământ mai mulţi arbori şi din zona Pojorâta-Sadova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O rafală de vânt a smuls şi aruncat în stradă acoperişul unei case, blocând DN 17 la Stroieşti.
 Vizualizări articol: 7945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O rafală de vânt a smuls şi aruncat în stradă acoperişul unei case, blocând DN 17 la Stroieşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei