Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iun 2017 - Anul XXII, nr. 145 (6561)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Neglijenţă

11 minori au fost preluaţi de stat, în prima parte a acestei luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prima partea a acestei luni, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava au fost înregistrate 39 de sesizări cu privire la copii aflaţi în situaţie de risc, iar pentru 11 minori, cu vârste cuprinse între 1-10 ani, a fost necesară instituirea dispoziţiei de preluare în regim de urgenţă. Cauza principală care a determinat statul să ia copiii din familie a fost neglijenţa părinţilor.

Un caz concret este cel de la Dolhasca. Pe 16 iunie, Primăria şi Poliţia oraşului Dolhasca au făcut o sesizare către DGASPC Suceava cu privire la faptul că, în seara zilei de 15 iunie, Poliţia oraşului Dolhasca a fost anunţată prin apel de urgenţă la 112 că în locuinţa unei familii din comunitate au loc acte de violenţă, mama fiind lovită în mod brutal de soţ, iar cei patru minori ai familiei, cu vârste cuprinse între 1-8 ani, au fost expuşi riscului. După cum ne-a spus purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, „reprezentanţii Poliţiei oraşului Dolhasca s-au prezentat la adresa menţionată, au sunat la Serviciul de ambulanţă, iar mama a fost internată la Spitalul Judeţean <Sf. Ioan cel Nou> Suceava. În aceeaşi seară, tatăl copiilor a plecat de acasă”.

Pe 16 iunie, reprezentanţii Primăriei oraşului Dolhasca, împreună cu reprezentanţii Poliţiei oraşului Dolhasca s-au deplasat la domiciliul familiei, unde i-au găsit pe cei patru minori singuri. La vederea poliţiştilor şi a reprezentanţilor primărie, cei patru minori au ieşit afară, rugându-i să nu-i lase singuri acasă, deoarece le este teamă de tatăl lor. „Cei patru fraţi au fost duşi la Centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilului abuzat, neglijat şi exploatat, din cadrul Servicii multifuncţionale de tip rezidenţial Suceava, urmându-se procedura legală în acest sens. Reprezentanţii Biroului de asistenţă socială şi autoritate tutelară din cadrul Primăriei oraşului Dolhasca, prin ancheta socială, au propus instituirea în regim de urgenţă a unei măsuri de protecţie specială pentru cei patru minori, până la momentul întoarcerii mamei alături de copii şi remedierea problemelor familiale”, a completat Nicoleta Daneliuc.

În acest moment, cei patru minori au ajuns în grija unor asistenţi maternali profesionişti, mai concret sunt crescuţi de trei familii de asistenţi maternali din aceeaşi localitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 minori au fost preluaţi de stat, în prima parte a acestei luni.
 Vizualizări articol: 1967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 minori au fost preluaţi de stat, în prima parte a acestei luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei