Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2017 - Anul XXII, nr. 125 (6541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Afaceri cu amfetamină, canabis şi etnobotanice, coordonate de un lider săltat de DIICOT şi anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Antidrog al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, coordonaţi de procurorii DIICOT Suceava, au efectuat, ieri dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare la Rădăuţi, fiind vizaţi doi localnici despre care s-au adunat date că vând la clienţi din localitate droguri, de la etnobotanice şi până la amfetamină. Principalul vizat de anchetă se numeşte Iosif Marian Grijincu, iar ce se remarcă în acest caz este că acesta apare pe lista principalilor inculpaţi şi într-un alt mare dosar de trafic de droguri de la Rădăuţi, împotriva cărora structurile de combatere a crimei organizate au acţionat în vara anului trecut. Aşadar, din cercetări rezultă că acesta nu a încetat activitatea infracţională, deşi a fost arestat preventiv în vara anului trecut, iar apoi a fost pus sub măsura controlului judiciar, cu restricţii şi obligaţii clare.

 

Droguri de toate categoriile, comandate de pe site-uri

Anchetatorii au explicat că Iosif Marian Grijincu, ajutat de un complice, Daniel Molociniuc, care era folosit în activităţile de comercializare a drogurilor la clienţii din zona Rădăuţi, a reînceput să facă trafic de droguri din luna februarie a anului 2017. Cel puţin de atunci sunt date privind activitatea sa infracţională. 

„Din cercetări a reieşit că, în perioada februarie - mai 2017, cei în cauză ar fi achiziţionat de pe site-uri specializate droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (amfetamine), dar şi substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv (etnobotanice), pe care le-ar fi oferit spre vânzare pe raza municipiului Rădăuţi şi în împrejurimi”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

 

Drogurile, depozitate în cutii poştale ale unor localnici plecaţi în străinătate

Iosif Marian Grijincu a încercat să-şi ia cât mai multe măsuri de precauţie, au arătat anchetatorii.

„A utilizat cutii poştale ori spaţii aparţinând unor persoane care nu erau în cunoştinţă de cauză cu privire la astfel de demersuri, având acces la aceste locuri prin intermediari de încredere”, au arătat anchetatorii.

O cutie poştală avea însă să-i înfunde pe cei doi. Pe 20 aprilie a.c., un bărbat din Rădăuţi, întors din străinătate, a găsit în cutia poştală, în loc de corespondenţă, zeci de pliculeţe suspecte. Intraţi pe fir, anchetatorii au ajuns întâi la suspectul Daniel Molociniuc şi apoi şi la Grijincu.

În respectiva cutie poştală au fost găsite 50 de pliculeţe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 8,82 grame de substanţă pulverulentă care conţine amfetamină,două pungi în care se afla cantitatea totală de 17,19 grame de canabis, precum şi 36 de pliculeţe autosigilante în care se afla cantitatea totală de 4,37 grame fragmente vegetaledin clasa cannabinoizilor sintetici, substanţe psihoactive sau etnobotanice, cum sunt denumite generic. Marfă multă şi diversă aşadar, pentru toate categoriile de clienţi.

Ulterior, pe 8 mai, într-un alt dosar de trafic de droguri al DIICOT,  cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare, într-un local din Rădăuţi, au fost descoperite 200 de plicuri în care se afla cantitatea totală de 42,45 grame de substanţă pulverulentă care conţine amfetamină. Anchetatorii au găsit pe acestea urme papilare ale aceluiaşi Iosif Marian Grijincu. 

 

Arestat în urmă cu mai puţin de un an în dosarul celei mai mari grupări cunoscute de la Rădăuţi

Cele mai de amploare acţiuni ale poliţiştilor specializaţi în domeniul antidrog şi ale procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava din ultima perioadă au avut loc în zona Rădăuţi, semn că aici este şi piaţa cea mai dezvoltată a acestor afaceri ilegale. Din punct de vedere al dimensiunii afacerii, de departe cea mai mare este considerată gruparea în care liderul a fost identificat în persoana lui Răzvan Percec, zis „Boss” sau „şeful şefilor”. În acest dosar, procurorii au în vizor 22 de persoane. Cinci inculpaţi au fost arestaţi preventiv în acest dosar, printre ei şi cel acuzat că a continuat să facă trafic deşi era sub control judiciar - Iosif Marian Grijincu. Gruparea coordonată de Răzvan Percec avea clienţi de ordinul sutelor (aici sunt incluşi doar cei identificaţi) şi este acuzată că a strâns averi, în special de pe urma vânzării de etnobotanice. Din datele anchetatorilor rezultă că substanţele psihoactive erau înmulţite cu prafuri din materiale de construcţii, pentru un profit cât mai mare. Din această grupare s-au desprins apoi şi alţi dealeri care au încercat să-şi facă loc pe piaţa din Rădăuţi şi împrejurimi.

Iosif Marian Grijincu a fost arestat preventiv în acest dosar în luna iulie a anului trecut, fiind considerat unul din cei cinci inculpaţi cu rol important.  Ulterior, după o lună de arest preventiv, judecătorii au stabilit o măsură mai blândă pentru Grijincu, cea a controlului judiciar.

Noile acuzaţii ale anchetatorilor indică, dacă se vor confirma, faptul că Iosif Marian Grijincu  a continuat să facă trafic cu droguri, inclusiv de risc şi de mare risc, într-o sfidare totală a legii.

Revenind la percheziţiile de ieri, poliţiştii de la Serviciul Antidrog au ridicat mai multe sisteme informatice şi de stocare a datelor informatice, constând în trei hard-disk-uri şi opt telefoane mobile, precum şi înscrisuri utile cauzei.  Acestea vor fi folosite pentru completarea probatoriului, pe partea de comandare a substanţelor interzise pe internet.

Acţiunea de ieri a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Operaţiuni Speciale Suceava. La percheziţii au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi jandarmi.

Cei doi suspecţi aduşi ieri la sediul DIICOT au fost audiaţi până spre seară, cel mai probabil urmând să fie reţinuţi pentru 24 de ore.

Persoanele acuzate de trafic de droguri se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceri cu amfetamină, canabis şi etnobotanice, coordonate de un lider săltat de DIICOT şi anul trecut.
 Vizualizări articol: 6606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Afaceri cu amfetamină, canabis şi etnobotanice, coordonate de un lider săltat de DIICOT şi anul trecut5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei