Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2017 - Anul XXII, nr. 125 (6541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultat

Rulada de pui şi brioşe cu stafilococ şi E. coli, cauza toxiinfecţiei alimentare de la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sursa toxiinfecţiei alimentare de care au suferit, în urmă cu aproximativ zece zile, elevii şi profesorii care au participat la banchetul organizat la o pensiune din Gura Humorului au fost rulada de pui şi brioşele contaminate cu stafilococ patogen şi E. coli. De asemenea, în urma analizelor de laborator efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava s-a constatat că şi apa provenită din sursa proprie de alimentare este neconformă din punct de vedere bacteriologic, având încărcătură cu bacterii coliforme peste limita maximă admisă.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Dinu Florin Sădean, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că dintre probele de alimente recoltate de la restaurantul unităţii au ieşit necorespunzătoare cele prelevate de la rulada cu pui în sos gorgonzola, în care s-a depistat prezenţa unui stafilococ şi a bacteriei Escherichia coli, precum şi de la brioşele cu caşcaval şi şuncă servite la aperitiv, la care s-a găsit de asemenea stafilococ.

În ceea ce priveşte apa, dr. Sădean a explicat că pensiunea utilizează şi reţeaua de alimentare cu apă a oraşului Gura Humorului, iar sursa proprie era utilizată doar pentru suplimentare, în cazul unui consum mai mare.

DSP Suceava a dispus sistarea alimentării cu apă din sursa proprie, urmând ca după dezinfecţia şi recontrolul microbiologic al apei să se decidă dacă pensiunea va mai putea funcţiona şi cu sursa proprie sau va utiliza apa doar de la reţeaua oraşului.

 

Personalul restaurantului este investigat trei zile coprobacteriologic

Totodată, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 4.000 de lei.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a mai spus că testele de sanitaţie au ieşit corespunzătoare, iar personalul restaurantului, format din 12 persoane, aduce de ieri, timp de trei zile consecutiv, probe de scaun în vederea efectuării examenului coprobacteriologic.

Blocul alimentar al pensiunii a fost închis timp de trei zile în cursul săptămânii trecute, pentru dezinfecţie generală.

Din punct de vedere epidemiologic, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a spus că cele două alimente au fost contaminate fie la origine, fie în timpul procesului de preparare.

“Tocmai de aceea facem investigaţii şi în rândul personalului acestei unităţi. Din fericire, starea pacienţilor s-a ameliorat imediat, nu au fost probleme. Menţionez că această unitate a colaborat foarte bine cu noi, în sensul că au respectat toate recomandările noastre, au făcut dezinfecţie, curăţenie. Sperăm ca pe viitor să nu mai înregistrăm asemenea situaţii”, a precizat medicul.

Oficial, după prezentările la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, numărul celor care s-au îmbolnăvit cu forme uşoare şi medii de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la banchet este de 40 de persoane, elevi şi profesori.

“Din declaraţiile diriginţilor, ar fi vorba de 80 de elevi şi 16 profesori, ca persoane afectate. Probabil, ceilalţi au prezentat forme uşoare ale bolii şi nu au necesitat un consult medical”, a precizat dr. Cătălina Zorescu.

Reamintim că în cursul serii de vineri, 26 mai, 340 de elevi şi profesori ai Colegiului “Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat la masa festivă organizată la o pensiune din localitate, prilejuită de absolvirea cursurilor liceale, iar 40 dintre participanţi s-au prezentat în cursul zilei de duminică şi luni la camera de gardă a Spitalului Gura Humorului cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Nici un pacient nu a rămas internat în spital. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rulada de pui şi brioşe cu stafilococ şi E. coli, cauza toxiinfecţiei alimentare de la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 5928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Rulada de pui şi brioşe cu stafilococ şi E. coli, cauza toxiinfecţiei alimentare de la Gura Humorului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei