Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2017 - Anul XXII, nr. 125 (6541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cât trei trumpi şi cinci macroni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atacul terorist de acum câteva zile nu s-a mai purtat cu armele de foc, aşa cum ne obişnuiserăm, ci la baionetă. Cu cuţitul, cu şisul. La London. Știm bilanţul provizoriu al victimelor, care se va agrava, prin răniţii care îşi vor da sufletul în zilele următoare.

Apoi, preţ de câteva zile, lucrurile se vor calma. Până la următorul atac terorist. Unde va fi el? În Belgia, în Italia, în Olanda, ori – de ce nu – într-o ţară nordică? Tocmai asta e esenţa terorismului, că nu ştim.

Umplută cu musulmani, Europa stă să plesnească. Măcar la acest capitol, ţara noastră sforăie în siguranţă. Subdezvoltarea are şi avantaje, precum vedem. Nici teroriştii nu-şi pun mintea cu noi. Suntem prea mici pentru exigenţele lor.

Tocmai de aceea, de-un caraghios negru sunt mesajele de condoleanţe plecate de la oficialităţile din România. Doamne, ce oameni miloşi sunt şefii ţării noastre! Tăriceanu deplânge situaţia şi-şi arată pumnul flasc spre brigăzile arabe fundamentaliste, uitând că el însuşi e un mic fundamentalist fără fundament... Mustaţa lui Dragnea se blegeşte în bernă, vrând să-şi arate solidaritatea cu familiile victimelor.

Iohannis mai eliberează un căscat mare cât o vacanţă bugetară, comandă echipei lui un comunicat prin telefon, îl semnează fără să-l citească, apoi cere de la bucătărie o porţie babană de cârnaţi cu hrean şi trei hălboaice cu bere nefiltrată. După ce la mântuie, adoarme la televizor sforăind ca un câine din rasa buldog, cu telecomanda dormind şi ea, pe buricul său aureolat cu păr blond.

Tot în zilele astea, un amic de-al meu a formulat genial chestiunea arzătoare a terorismului. Genial, cum nici trei trumpi şi cinci macroni n-ar fi izbutit, el a spus că marele noroc al lumii civilizate e că arabii terorişti ştiu doar să folosească armele, nu şi să le inventeze. Atunci ar fi jale, dacă s-ar pricepe să le şi inventeze. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât trei trumpi şi cinci macroni.
 Vizualizări articol: 5991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Cât trei trumpi şi cinci macroni3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei