Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2017 - Anul XXII, nr. 115 (6531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teme

Modernizarea coridorului Bucureşti-Varşovia prin Suceava, discutată de Flutur cu ambasadorul Poloniei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii judeţului Suceava şi cei ai regiunilor Cernăuţi - Ucraina şi Podkarpakie - Polonia vor relua demersurile în vederea modernizării coridorului care leagă Bucureşti de Varşovia prin Suceava-Siret-Cernăuţi şi Lvov. Aceasta a fost tema principală a discuţiei pe care preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a avut-o luni, la Palatul Administrativ, cu ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, aflat în vizită oficială în judeţul Suceava. „Mă bucur că ambasadorul a făcut nişte remarci extrem de importante. Drumul dintre Varşovia şi Bucureşti pe aici, prin Suceava, are 1.200 de kilometri. Varianta prin Budapesta-Timişoara e de 1.700 de kilometri. Din păcate, pentru că drumul pe la noi e prea îngust şi foarte aglomerat, durata de timp a unui polonez care se deplasează spre Bucureşti e aceeaşi dacă merge prin Budapesta şi prin Timişoara, deşi distanţa e mai mică pe la noi cu cei 500 de kilometri în avantaj ca distanţă. Asta arată că trebuie făcut ceva. Am început în toamnă cu premierul polonez şi cu premierul Cioloş demersurile pentru modernizarea drumului. Mâine (n.r. - astăzi, 23 mai) ne întâlnim în Vama Siret cu cei din administraţia Cernăuţi ca să reluăm procedurile şi demersurile pentru grăbirea coridorului, a drumului expres care să lege Bucureşti de Suceava şi mai departe”, a declarat Flutur.

 

Curse charter cu turişti polonezi pe Aeroportul Suceava

Flutur a arătat că Polonia a făcut autostrăzi de la Est spre Vest, iar acum a început un program de construcţii autostrăzi de la Nord spre Sud. „Au făcut până acum autostrăzi Est-Vest şi acum şi-au dat seama că nu pot să rămână legăturile dintre nord şi sud întrerupte. Acest lucru trebuie să-l facă şi România, este prevăzut şi în masterplan.  Pe mine mă îngrijorează că abia din 2022 se discută de acest drum care să lege Suceava de Bucureşti. Polonia a finalizat şoselele de centură şi acum, pe bani europeni, leagă marile oraşe cu drumuri exprese sau autostrăzi, lucru care obligatoriu trebuie făcut şi la noi”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Turismul a fost o altă temă importantă discutată de Gheorghe Flutur cu ambasadorul Poloniei la Bucureşti. S-a stabilit ca agenţiile de turism şi operatorii aerieni să aibă discuţii comune pentru introducerea de curse care să lege Aeroportul Suceava de aeroporturi din Polonia. „Polonezii erau cândva pe primul loc ca turişti aici, la Suceava, iar acum sunt pe locul trei. Am discutat cu ambasadorul să organizăm chartere care să aducă turişti polonezi în Bucovina şi în felul acesta să intensificăm relaţiile în domeniul turistic”, a punctat Flutur.

În cadrul discuţiilor bilaterale au mai fost abordate domenii precum industria textilă, de încălţăminte, domeniul IT, dar şi cel al pieţei muncii, şeful administraţiei judeţene subliniind că Suceava este una din zonele ţării în care există un excedent de forţă de muncă bine calificată la care investitorii polonezi pot apela.

 

Ambasadorul Poloniei, însoţit de preşedintele grupului Tymbark, care a preluat apele minerale din Vatra Dornei

Trebuie spus că ambasadorul Poloniei la Bucureşti a fost însoţit de preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, de preşedintele Tymbark Maspex România, Krzysztof Grabowski, şi de consilierul ambasadei, Dorota Jezyk. Aşa cum a declarat Gheorghe Flutur, grupul Tymbark a preluat grupul Rio Bucovina, urmând să investească în producţia de ape minerale de la Vatra Dornei 20 de milioane de euro. Lângă Gheorghe Flutur s-a aflat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea coridorului Bucureşti-Varşovia prin Suceava, discutată de Flutur cu ambasadorul Poloniei.
 Vizualizări articol: 1775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modernizarea coridorului Bucureşti-Varşovia prin Suceava, discutată de Flutur cu ambasadorul Poloniei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei