Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2017 - Anul XXII, nr. 115 (6531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La pont

Furt cu prejudiciu de 200.000 de euro din casa unui om de afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un furt în care se reclamă un prejudiciu imens, fără precedent în judeţul Suceava, a fost comis acum aproximativ două săptămâni, din casa unui om de afaceri, administrator al unei societăţi de transport marfă, din satul Buda, comuna Zvoriştea. Fapta a fost comisă pe data de 7 mai şi a fost atent ţinută la secret de poliţişti, pentru a se putea lucra cât mai discret la anchetă. Păgubitul, Vasile L., a reclamat că a fost uşurat de aproximativ 200.000 de euro, bani pe care îi deţinea în mai multe monede.

Spargerea a fost comisă la pont, în timp ce toţi membrii familiei se aflau la un botez, la Biserica Penticostală din sat. Misiunea hoţilor nu ar fi fost foarte grea, în condiţiile în care banii erau ţinuţi într-un dulap, fără prea multe măsuri de securitate.

Norocul păgubitului, dacă se poate vorbi de noroc în cazul său, este că o cameră video a primăriei a surprins mai mulţi bărbaţi la puţin timp după spargere. Autorii au venit la faţa locului cu o maşină şi ar fi vorba de patru-cinci autori.

 

Doi dintre suspecţi, săltaţi de pe aeroport, în timp ce se pregăteau să plece în Germania

Poliţiştii judiciarişti suceveni au adunat date despre autori, iar vinerea trecută, pe 19 mai, au acţionat faţă de doi dintre ei, care voiau să părăsească ţara. Foarte probabil, nu au mai putut amâna acţiunea pentru a nu-i scăpa pe cei doi din ţară. Sergiu Claudiu Polocoşeriu, în vârstă de 21 de ani, din Șcheia, cunoscut cu antecedente penale în materie de furturi, şi Marius Gabriel Habas, tot de 21 de ani, din Moara, au fost ridicaţi de pe Aeroportul Internaţional Iaşi, în timp ce se aflau la punctul de verificare pentru o cursă cu destinaţia Germania.

Pentru prinderea lor şi evitarea oricăror riscuri, la Iaşi s-a deplasat o echipă complexă de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de o grupă de luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

Faţă de cei doi s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de furt calificat. Suspecţii au fost reţinuţi 24 de ore, iar apoi, la propunerea procurorului de caz, sâmbătă, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava. 

Cam acestea sunt informaţiile pe care le-am putut afla în acest caz. Cert mai este că cei doi nu au fost singurii autori.

 

Spargeri la pont, în noaptea de Înviere

Spargerea cu prejudiciu imens de la Buda seamănă mult cu alte două lovituri la pont date recent, în noaptea de Înviere, în timp ce proprietarii erau la slujbă. Dintr-un apartament din Fălticeni, proprietatea unei patroane de case de schimb valutar, hoţii au furat bijuterii de aur şi bani în valoare totală de aproape 50.000 de euro. În aceeaşi noapte, din casa din Rădăşeni a unui preot hoţii au furat în jur de 17.000 de lei şi două inele din aur. În toate cazurile, victimele au fost filate şi prădate în timp ce se aflau la biserică.

Poliţia nu a comunicat încă nici un rezultat al anchetelor din aceste cazuri de furt din noaptea de Înviere, cercetările fiind încă în curs.

 

Asemănări şi cu o spargere comisă la Dumbrăveni

Un alt furt care seamănă din multe puncte de vedere cu cel de la Zvoriştea este cel din luna iulie a anului trecut, de la Dumbrăveni, când din casa unui bazarist s-au furat bani şi bijuterii cu o valoare estimată de 80.000 de dolari. Și atunci au fost prinşi doi autori, doi tineri care mai vreau la activ doar fapte mărunte, însă a existat certitudinea că au mai existat complici direcţi, care au fost la locul faptei, dar care nu au putut fi puşi oficial sub acuzare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Furt cu prejudiciu de 200.000 de euro din casa unui om de afaceri.
 Vizualizări articol: 8039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Furt cu prejudiciu de 200.000 de euro din casa unui om de afaceri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei