Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2017 - Anul XXII, nr. 115 (6531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava împlineşte 30 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava aniversează vineri, în sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii  „Ştefan cel Mare”, trei decenii de existenţă, cu acest prilej lansându-se volumul „Pagini de cronică”, lucrare monografică dedicată aniversării.

La festivitate vor participa peste 150 de invitaţi, dintre care reprezentanţi ai Primăriei Suceava, ai Prefecturii, ai Universităţii din Suceava, alături de foşti directori ai şcolii, actuale şi foste cadre didactice, absolvenţi etc.

Deşi are o istorie scurtă, fiind dată în folosinţă în anul 1986, Şcoala Generală Nr. 11 Suceava, cum a fost numită multă vreme, are toate ingredientele pentru a fi o şcoală cu istoric, transmit reprezentanţii unităţii de învăţământ.

„Să fii cea mai mare şcoală din ţară odinioară (3.913 elevi în anul 1995-1996) şi cea mai mare din judeţ acum (1.330 de elevi în anul 2017) este un lucru de poveste. Toate au evoluat rapid, de la numărul de elevi şi profesori la spaţiul şcolar sau performanţele elevilor. Născută din neantul politicii nataliste, urbanizatoare şi industriale a regimului comunist, şcoala şi-a conturat identitatea şi stilul propriu, transformându-se etapă după etapă, într-un timp scurt, sub bagheta managerilor, dascălilor, la şcoala care poate impune principii comunităţii”, a arătat conducerea unităţii.

Dacă anii ‘90 au stat sub semnul extinderii şi reorganizării, primii ani ai noului mileniu s-ar putea caracteriza cel mai bine prin sintagma ”consolidare prin ajustare”: reducerea numărului de elevi a dus la o dureroasă restrângere de activitate în rândul cadrelor didactice, dar a impus şi schimbarea modului de gândire şi acţiune: dintr-o şcoală care avea ca obiectiv primordial realizarea educaţiei elevilor, ea s-a transformat uşor într-o unitate în care calitatea şi performanţa primează. Perioada de după anul 2007 a fost cea mai rodnică. În fiecare an cel puţin un elev a participat la faza naţională, iar cele mai răsunătoare rezultate sunt premiile I obţinute de elevii Iulia Georgiana Talpalariu, la faza naţională a Olimpiadei de geografie, şi Andrei Ursulean, la faza naţională a Olimpiadei de educaţie tehnologică, dar şi premiul al II-lea la Olimpiada naţională de astronomie şi astrofizică obţinut de elevul Paul Florin Rebenciuc, loc ce i-a adus participarea la faza internaţională desfăşurată în Bulgaria (2016). În Bulgaria şi-a adjudecat locul I absolut, la secţiunea Juniori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava împlineşte 30 de ani.
 Vizualizări articol: 2953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava împlineşte 30 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei