Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2017 - Anul XXII, nr. 115 (6531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Sadova

DSP Suceava a amendat cu 5.000 de lei familia care a transformat ilegal o pensiune în cămin pentru bătrâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a verificat, timp de două zile, condiţiile igienico - sanitare din Casa Casian, din Sadova, unde poliţia a descoperit, săptămâna trecută, că sunt cazate ilegal mai multe persoane vârstnice, în regim de cămin pentru bătrâni. Managerul DSP Suceava, Andrei Ianovici, ne-a declarat, ieri, că inspectorii sanitari au fost la Casa Casian vineri şi ieri, iar controlul s-a finalizat cu o amendă de 5.000 de lei, dată de DSP pentru lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare. Proprietarii Casei Casian au termen 30 de zile pentru intrarea în legalitate.

Din punct de vedere al condiţiilor în care erau cazaţi vârstnicii, şeful DSP ne-a declarat că fiecare cameră are grup sanitar propriu, că este curat şi cea mai serioasă problemă ar fi ”o încrucişare a fluxului tehnologic la bucătărie”. 

Despre existenţa azilului ilegal din Casa Casian s-a aflat oficial săptămâna trecută, când un echipaj de poliţie a descins aici cu mandat de la judecători, după ce a avut informaţii că familia Casian are cazate mai multe persoane vârstnice, în regim de cămin de bătrâni, fără a exista autorizaţii şi avize în acest sens. În imobilul cu 11 camere de locuit, bucătării şi spaţii pentru servit masa, înregistrată la Primăria Sadova ca pensiune fără activitate comercială, au fost găsiţi 16 vârstnici, cel mai bătrân având 101 ani.

 

Casa Casian nu are personal calificat pentru îngrijire

Conform primarului din Sadova, Mihai Constantinescu Otcu, el a fost cel care a sesizat poliţia şi celelalte instituţii de control pentru verificări şi intrarea în legalitate. Primarul a mai spus că toţi bătrânii cazaţi la familia Casian provin din alte localităţi.

Percheziţiile efectuate săptămâna trecută de poliţie au arătat că şase dintre cei 16 bătrâni aflaţi în grija familiei Casian erau imobilizaţi la pat. În afară de cei doi soţi, anchetatorii nu au găsit alt personal care să aibă grijă de vârstnici. Cei mai mulţi sunt sub tratament medical, prescris de medicii de familie, iar medicamentele şi le iau singuri sau le sunt administrate de familia Casian.

Din datele de anchetă rezultă că bătrânii plăteau, din pensie sau prin intermediul unor membri ai familiilor, sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 de lei lunar pentru cazare.

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, procuri, acte şi reţete medicale. Anchetatorii nu au găsit nici un fel de autorizaţii pentru activitatea desfăşurată, iar toate indiciile de anchetă arată că activitatea nu era fiscalizată.

Ancheta poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror, continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, sub forma ascunderii sursei impozabile, şi pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, faptă prevăzută de art. 348 din Codul penal.

Precizăm că aşezămintele pentru persoane vârstnice au un regim foarte strict, personalul calificat fiind obligatoriu, cu verificare periodică a activităţii. Din informaţiile noastre, în judeţ funcţionează fără forme legale şi alte cămine pentru vârstnici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP Suceava a amendat cu 5.000 de lei familia care a transformat ilegal o pensiune în cămin pentru bătrâni.
 Vizualizări articol: 3201 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
DSP Suceava a amendat cu 5.000 de lei familia care a transformat ilegal o pensiune în cămin pentru bătrâni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei