Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 mai 2017 - Anul XXII, nr. 115 (6531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Harta patrimoniului rănit

Europarlamentarul Mircea Diaconu vine la Vatra Dornei pentru a discuta problema cazinoului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul independent Mircea Diaconu se va afla miercuri, 24 mai a.c., în Vatra Dornei pentru a discuta despre situaţia în care se află cazinoul din acest municipiu. Europarlamentarul român a inclus Vatra Dornei în ediţia de anul acesta a programului „Pe calea patrimoniului cu Mircea Diaconu”. Întâlnirea lui Mircea Diaconu cu dornenii pentru discuţii legate de problema cazinoului va avea loc pe terasa hotelului Carol, începând cu ora 17:00. Mircea Diaconu a explicat că acest proiect al său are ca scop identificarea patrimoniului material sau imaterial care nu a fost valorificat în prezent, pentru a întocmi o „Hartă a patrimoniului rănit” din România. „Fiecare dintre noi are câte o obsesie. Una dintre obsesiile mele, pentru că am multe şi eu, este patrimoniul, în toate sensurile cu putinţă. Clădirile care sunt minuni în ţara asta, castelele, dealurile, râurile, Delta Dunării, cântecele, toate sunt patrimoniu. Noi încercăm să facem un fel de hartă a acestui patrimoniu, şi mai ales a patrimoniului aflat în suferinţă. Pentru că de cele bine îngrijite şi valorificate şi iubite de toată lumea are cine se îngriji. Și în măsura în care vom izbuti să aflăm rănile de pe acest gen de hartă a patrimoniului o să încercăm să le vindecăm una câte una, asta fiind un subiect de care cel puţin eu o să mă ocup ani şi ani de zile de aici înainte”, a declarat europarlamentarul Mircea Diaconu.

Acesta va ajunge la Vatra Dornei în cadrul unui tur al României pe care europarlamentarul îl face în luna mai, în fiecare locaţie Mircea Diaconu urmând să se întâlnească la o cafea cu prieteni şi susţinători pentru a discuta pe diverse teme aflate în atenţia Parlamentului European sau despre diverse probleme locale.

Până în momentul de faţă, pentru a fi incluse pe „Harta patrimoniului rănit” au fost propuse două obiective din judeţul Suceava, primul dintre acestea fiind cazinoul din Vatra Dornei, aflat într-o stare avansată de degradare. Al doilea obiectiv este stejarul multisecular din oraşul Cajvana, care a fost declarat monument al naturii de către Academia Română.

Prima ediţie a ocolului României a avut loc în primăvara anului 2014, când Mircea Diaconu a parcurs aproape 5.400 km. În 2015, Mircea Diaconu a refăcut călătoria prin ţară pentru a discuta despre activitatea sa în forul legislativ european şi despre probleme care se aflau în atenţia cetăţenilor. Ediţia din 2016 a turului nu a avut loc, având în vedere că Mircea Diaconu nu a dorit să interfereze cu activităţile electorale ale candidaţilor angrenaţi în campania pentru alegerile locale.

În Parlamentul European, Mircea Diaconu ocupă funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru Cultură şi Educaţie (CULT), funcţie în care a fost reales în ianuarie 2017, fiind propus din nou, ca independent, din partea grupului ALDE din Parlamentul European, al cărui membru este de la începutul mandatului de europarlamentar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarul Mircea Diaconu vine la Vatra Dornei pentru a discuta problema cazinoului.
 Vizualizări articol: 2056 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Europarlamentarul Mircea Diaconu vine la Vatra Dornei pentru a discuta problema cazinoului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei