Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 apr 2017 - Anul XXII, nr. 81 (6497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Indisciplina la control

200 de pietoni legitimaţi şi amenzi de aproape 9.500 lei, în timpul unei acţiuni a poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indisciplina pietonală şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă astăzi a doua cauză de producere a accidentelor grave în judeţul Suceava, unde zilnic au loc evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietoni. De aceea, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, în perioada 7-8 aprilie, poliţiştii rutieri au organizat mai multe acţiuni sub egida „Nu trece Dincolo”, în privinţa riscurilor apărute din cauza indisciplinei pietonale şi a neacordării priorităţii pietonilor.

Acţiunile s-au derulat atât în şcoli cât şi pe drumurile publice din municipiile şi oraşele sucevene, dar şi în mediul rural. O acţiune de amploare a avut loc vineri, 7 aprilie în comuna Calafindeşti, peste 200 de copii participând la activităţi de prevenire interactive. Totodată, echipe mixte de poliţişti în uniformă şi poliţişti în civil au acţionat în zona centrelor comerciale din municipiul Suceava, abordând pietonii care traversau neregulamentar şi solicitându-le pentru un minut să vizioneze pe tablete un clip video care surprinde pericolele la care se expun pietonii. În timpul acţiunii au fost controlate 116vehicule şi au fost legitimaţi peste 200 de pietoni. Poliţiştii au dat 87 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.370 lei, din care pietonilor le-au fost aplicate 38 de sancţiuni, iar în timpul acţiunii au fost reţinute 12 permise de conducere şi au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

Un echipaj de poliţie aflat pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava a oprit pentru control un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un tânăr în vârstă de 24 ani, din oraşul Dolhasca. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că şoferul avea dreptul de a conduce suspendat, iar autoturismul pe care îl conducea nu mai avea drept de circulaţie pe drumurile publice din 19 ianuarie 2017. De asemenea, o tânără în vârstă de 32 ani din comuna Şcheia a condus autoturismul pe bulevardul George Enescu şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii.

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de   patru - cinci puncte de amendă. De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de două - trei puncte amendă, punctul de amendă având o valoare de 145 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de pietoni legitimaţi şi amenzi de aproape 9.500 lei, în timpul unei acţiuni a poliţiei.
 Vizualizări articol: 3426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de pietoni legitimaţi şi amenzi de aproape 9.500 lei, în timpul unei acţiuni a poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei