Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 apr 2017 - Anul XXII, nr. 81 (6497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur cere finanţarea de urgenţă a drumului expres Siret - Bucureşti, după liberalizarea vizelor pentru ucraineni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că lucrările pentru modernizarea drumului expres Siret - Suceava - Bucureşti ar trebui să fie finanţate de urgenţă de către actualul Guvern. Gheorghe Flutur a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că în condiţiile în care Parlamentul European a aprobat scutirea de viză, pentru un termen de 90 de zile, pentru cetăţenii ucraineni care vor să circule în ţările Uniunii Europene, finanţarea drumului expres Suceava - Bucureşti ar trebui să fie o prioritate. „Voi cere şi PNL şi actualului Guvern să găsească soluţii pentru finanţarea acestui drum expres de la Siret - Suceava spre Bucureşti. Pe aici vor trece ucrainenii care vor să meargă spre Bucureşti sau spre Marea Neagră”, a precizat Gheorghe Flutur. El a adăugat că având în vedere liberalizarea vizelor pentru ucraineni nu este normal să se mai vorbească „timid” doar despre realizarea lucrărilor pe tronsonul acestui drum expres de la Paşcani spre Ploieşti. „Ce facem în aceste condiţii? Anunţăm aşa foarte timid un drum până la Paşcani şi atât? Trebuie să ştim ce să facem cu economia şi avem nevoie de măsuri ferme”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Parlamentul European a aprobat la mijlocul săptămânii trecute un proiect prin care cetăţenii din Ucraina nu mai au nevoie de vize pentru a călători în Uniunea Europeană. Conform noii legislaţii, ucrainienii care au paşaport biometric vor putea să intre pe teritoriul UE fără vize, pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 180 de zile, pentru turism, vizite, afaceri, dar nu pentru a munci. Exceptarea de la vize se aplică în toate statele UE, mai puţin în Irlanda şi Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveția. Hotărârea trebuie adoptată de Consiliul de Miniştri, dar este foarte posibil să intre în vigoare în iunie, la 20 de zile după publicarea în Jurnalul Oficial al UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere finanţarea de urgenţă a drumului expres Siret - Bucureşti, după liberalizarea vizelor pentru ucraineni.
 Vizualizări articol: 3264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur cere finanţarea de urgenţă a drumului expres Siret - Bucureşti, după liberalizarea vizelor pentru ucraineni1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei