Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 apr 2017 - Anul XXII, nr. 81 (6497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri nerambursabile

Foresta nu a reușit să obțină finanțare de la bugetul local al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune de acordare a finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al Sucevei  nu a fost cu noroc pentru fotbaliştii de la Foresta şi de la Juniorul, ambele proiecte fiind declarate neeligibile.

Sumele puse la dispoziţie de municipalitatea suceveană pentru susţinerea activităţilor sportive sunt de 1.685.000 lei, din care cei mai mulţi bani sunt pentru fotbal – 1.500.000 de lei, 40.000 de lei pentru rugby, 95.000 pentru tenis de câmp, 30.000 de lei pentru baschet, 10.000 de lei pentru înot şi 10.000 lei pentru judo.

„Au fost depuse 11 proiecte pe fonduri nerambursabile, suma cea mai mare, de 1.5 milioane de lei, fiind solicitată de Clubul Sportiv Foresta Suceava. Din păcate trei proiecte au fost respinse pentru că nu aveau documentaţiile complete – Foresta şi Juniorul, la fotbal, precum şi un proiect pe fonduri sociale - Asociaţia Parteneriat Social pentru Bucovina”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Proiectul Asociaţiei Club Sportiv Foresta Suceava, intitulat „Drumul spre performanţă” şi prin care se solicită 1.500.000 lei, are drept scop selecţia, pregătirea şi participarea în competiţii de nivel naţional a seniorilor şi juniorilor, perfecţionarea şi promovarea juniorilor, pentru a fi cooptaţi în loturile naţionale.

CS Juniorul solicită 20.000 de lei, pentru „promovarea fotbalului sucevean la nivel naţional”.

Singurul proiect eligibil s-a dovedit a fi cel depus de Asociaţia Club Sportiv Amicii Suceava, care au solicitat 40.000 de lei, adică întreaga finanţare alocată acestei ramuri sportive, pentru „Promovarea şi dezvoltarea jocului de mini-rugby la nivel de performanţă”.

Pentru celelalte ramuri sportive – tenis de câmp, baschet, înot şi judo, nu au fost depuse proiecte, chiar de sunt alocate finanţări consistente de la bugetul local.

„Vreau să ajutăm sportul, aşa cum am făcut-o mereu, de 13 ani, dar trebuie respectate toate prevederile legale. Legile s-au tot schimbat, sunt foarte stricte. Vreau să le facem un bine, nu rău. Dacă nu se respectă întocmai cerinţele, vine Curtea de Conturi, ne pune să luăm banii înapoi şi le calculează şi penalităţi”, a spus Ion Lungu, care speră ca până la finele lunii aprilie să fie depuse documentaţiile complete, astfel încât finanţarea proiectelor eligibile să fie aprobată în şedinţa de Consiliu Local din 27 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foresta nu a reușit să obțină finanțare de la bugetul local al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foresta nu a reușit să obțină finanțare de la bugetul local al Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei