Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 apr 2017 - Anul XXII, nr. 81 (6497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ediţie pilot

Prima ediţie a concursului „Suceava – Trecut şi prezent”, la Şcoala Gimnazială Nr. 1

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei instituţii reprezentative ale judeţului Suceava - Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), Biblioteca Bucovina „I.G. Sbiera” şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, au organizat vineri, 7 aprilie, prima ediţie a Concursului interdisciplinar „Suceava – Trecut şi prezent”, ediţia pilot a proiectului reunind elevi de clasa a IV-a, a VII-a şi a VIII-a de la şcoala organizatoare.

Competiţia vizează stimularea interesului pentru studiul istoriei şi geografiei judeţului, promovarea şi popularizarea unor repere geografie şi istorice locale, o mai bună cunoaştere a judeţului în rândul elevilor, încurajarea unei atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător, dezvoltarea spiritului de competiţie şi fairplay-ului.

Trei echipaje a câte patru elevi de clasa a III-a şi cinci echipaje din clasele a VII-a şi a VIII-a şi-au dat concursul în cadrul celor două probe propuse de propuse, cea scrisă şi cea practică.

Iniţiatorul acestui proiect, universitarul Radu Pentiuc, directorul departamentului de Electrotehnică de la USV, a mărturisit că îşi doreşte ca acest concurs să evolueze, iar la ediţiile viitoare să fie implicaţi şi elevi ai altor şcoli, ulterior din alte oraşe sau judeţe. Totodată, acesta a propus şi probe de orientare turistică, probe de teren sau sport.

„În calitate de fost elev al şcolii, am îndrăgit aceste două discipline. Mi-a plăcut şi am vrut să cunosc împrejurimile, dar şi evenimentele istorice de pe raza judeţului. În clasa a VI-a am iniţiat un concurs pe teme de istorie şi geografie, ghidându-ne după manualul şcolar, dar şi după un material auxiliar apărut la acea vreme, semnat de prof. Dragomir Paulenco, o carte ce are elemente de etnografie, industrie, istorie, geografie, populaţie. Acest concurs este o ocazie de a socializa, de a vă îmbogăţi cunoştinţele, de a vă obişnui cu atmosfera de concurs”, a punctat prof. univ. dr. Radu Pentiuc.

La rândul său, Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii Bucovina „I.G. Sbiera”, a subliniat faptul că instituţia pe care o reprezintă va oferi cărţi participanţilor, câştigătorii, de asemenea, fiind răsplătiţi cu cărţi interesante.

Prof. Gabriela Mihai, directoarea Şcolii Nr. 1, a explicat regulamentul concursului, menţionând că prima probă, cea scrisă, are o durată de 30 de minute, fiind urmată de proba practică pentru care elevii de clasa a IV-a vor pregăti un afiş, iar colegii lor mai mari vor completa o hartă mută a judeţului Suceava.

Din comitetul de organizare al evenimentului au mai făcut parte învăţătorii claselor a IV-a, dar şi profesorii de gimnaziu de istorie şi geografie din unitatea de învăţământ suceveană.

 

Laureaţii

La gimnaziu, echipajul care şi-a adjudecat locul I a fost format din Amalia Toma, Teodora Vărzaru, Maria Terteliu şi Elisa Belciug.

La clasa a IV-a au fost două echipe câştigătoare: Bucovinenii - Rafaela Barac Bologa, Cristian Olariu, Dragoş Apostol Iordachioaia şi Tudor Andreica, şi Copiii Fagilor - Iustina Cuţui, Lavinia Oniu, Andrei Brânzei şi Medeea Boca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima ediţie a concursului „Suceava – Trecut şi prezent”, la Şcoala Gimnazială Nr. 1.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prima ediţie a concursului „Suceava – Trecut şi prezent”, la Şcoala Gimnazială Nr. 15.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei