Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2017 - Anul XXII, nr. 77 (6493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Front comun

Sfaturi împotriva furturilor şi înşelăciunilor în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În timpul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2017, poliţiştii de prevenire şi cei din structurile operative fac front comun împotriva furturilor şi înşelăciunilor, acţionând atât pentru informarea şi responsabilizarea cetăţenilor, cât şi pentru identificarea şi sancţionarea celor care nu respectă legea. Un segment aparte abordat de poliţişti îl constituie problema infracţionalităţii contra patrimoniului, în special furturile şi  înşelăciunile judiciare.

În perioada 3-4 aprilie, în zona centrelor comerciale şi a caselor de schimb valutar din municipiile Suceava şi Fălticeni, poliţiştii de proximitate şi poliţiştii de prevenire au distribuit peste 1.500 de materiale cu recomandări pentru prevenirea înşelăciunilor prin diverse moduri de operare, dar şi a furturilor din locuinţe, ai căror autori sunt infractori voiajori sau persoane care pătrund în curţi sub pretextul vânzării sau cumpărării unor lucruri.În paralel,poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni şi al Poliţiei oraşului Dolhasca au acţionat pentru identificarea infractorilor voiajori care se deplasează în zona sudică a judeţului şi comit infracţiuni de înşelăciune şi furt.

Aceste acţiuni au dus rapid la identificarea într-o intersecţie dintre satele Budeni şi Siliştea Nouă a unui tânăr în vârstă de 22 de ani care efectua comerţ cu oale în schimbul nucilor. Acesta s-a dovedit a fi fratele altor doi tineri care au fost arestaţi preventiv pentru o infracţiune de tâlhărie calificată.Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă în valoare de 500 de lei, fiindu-i confiscate bunuri în valoare de 70 de lei.

În cadrul aceleiaşi acţiuni o femeie a relatat telefonic că un necunoscut a încercat să înşele o angajată a unei firme cu suma de 600 de lei.Cercetările au stabilit că în acea dimineaţă, între orele 08.30-08.35, în apropierea firmei pe care o administrează reclamanta, situată în zona Staţiei CFR Dolhasca, a oprit un autoturism de culoare galbenă cu însemne specifice de taxi, din care a coborât un bărbat care a pretins că ar fi reprezentantul firmei de distribuţie care i-a adus ţigări. El i-a cerut angajatei suma de 600 de lei, însă aceasta, având prezenţă de spirit, l-a refuzat.Poliţiştii atrag atenţia cu privire la acest mod de operare şi recomandă cetăţenilor să nu permită accesul în curţi sau locuinţe a persoanelor necunoscute.

Poliţiştii i-au instruit pe administratorii şi personalul firmelor, dar şi pe cetăţenii identificaţi în zona caselor de schimb din municipiul Fălticeni, unde în cursul anului trecut au fost semnalate mai multe înşelăciuni şi tentative de înşelăciune prin metoda ”şmen”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfaturi împotriva furturilor şi înşelăciunilor în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfaturi împotriva furturilor şi înşelăciunilor în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei