Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2017 - Anul XXII, nr. 77 (6493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorare

Mihalescul avertizează că atacurile PSD la adresa justiţiei afectează grav mediul de afaceri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul avertizează că atacurile PSD la adresa justiţiei afectează grav mediul de afaceri. El a arătat că efectele economice negative ale atacurilor PSD la justiţie au început deja să apară, arătând că investiţiile străine în România sunt reevaluate şi mai multe companii îşi redefinesc afacerile din ţara noastră. În ultimii ani, a spus parlamentarul liberal, România începuse să se bucure de un plus de capital de încredere care astăzi este periclitat, iar prin decredibilizarea actului de justiţie din România va fi şi mai greu de a atrage investiţii de orice fel.

”Tentativa PSD de a legaliza corupţia reprezintă dovada clară a unui exces de putere şi a paşilor înapoi făcuţi de România în numai două luni de la terminarea alegerilor. PSD vrea să-şi satisfacă propriul interes, însă creşterea credibilităţii României trebuie să fie în prim-plan, indiferent ce datorii are PSD-ul faţă de membrii şi susţinătorii săi. Admir cum încălcarea unor valori democratice ca transparenţa, comunicarea şi corectitudinea încă produce o reacţie puternică în rândul societăţii civile. Abuzul şi hoţia nu trebuie acceptate ca norme sociale în ţara noastră”, a spus Mihalescul. El şi-a exprimat îndoiala că tentativele de a dezincrimina unele acte şi fapte de corupţie au fost uitate odată cu abrogarea Ordonanţei 13. ”Teama mea cea mai mare este că astfel de tentative vor mai exista, însă de această dată în Parlament. Nu pot să nu remarc virulenţa de care a dat dovadă domnul Dragnea ordonându-i, de-a dreptul, ministrului Justiţiei să vină de îndată cu noi proiecte în acest sens. Toţi cei care ne dorim o Românie prosperă nu trebuie să uităm faptul că principala dificultate cu care s-a confruntat mediul de afaceri în ultimele decenii a fost corupţia. O afacere cinstită se clădeşte cu greu, pe un fundament moral sănătos, iar vulnerabilizarea mediului de afaceri pleacă de la un mediu social şi politic care se abate de la moralitate, legalitate, cinste şi datorie. Prin instabilitate şi corupţie nu pot fi susţinute investiţiile străine sau autohtone, creşterea şi extinderea pe care şi-ar dori-o mediul de afaceri”, a declarat deputatul liberal.

 

”Lupta împotriva corupţiei nu mai este o opţiune, ci o datorie”

Mihalescul a adăugat că va susţine toate acţiunile menite să aducă România pe linia normalităţii prin legi şi măsuri care să sancţioneze în cel mai dur fel furtul şi corupţia. ”Rostul nostru, ca aleşi în forul legislativ al ţării, este să găsim cele mai bune măsuri pentru stimularea afacerilor oneste şi pentru încurajarea muncii cinstite. Doar aşa putem asigura prosperitate, atât întreprinzătorului, prin profitabilitate, cât şi angajatului, printr-o salarizare decentă. Astăzi, după ce PSD a degradat în mod considerabil imaginea României în lume, suntem obligaţi să arătăm partenerilor noştri că lupta împotriva corupţiei nu mai este o opţiune, ci o datorie şi că procesul de curăţare a societăţii româneşti este unul ireversibil”, a încheiat Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mihalescul avertizează că atacurile PSD la adresa justiţiei afectează grav mediul de afaceri.
 Vizualizări articol: 1458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mihalescul avertizează că atacurile PSD la adresa justiţiei afectează grav mediul de afaceri1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei