Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2017 - Anul XXII, nr. 77 (6493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţie politică

Maricela Cobuz atrage atenţia asupra faptului că tot mai multe persoane suferă de depresie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a susţinut ieri o declaraţie politică în plenul Camerei Deputaţilor în care a atras atenţia asupra efectelor provocate de depresie. În declaraţia politică „7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătăţii. Să luptăm împotriva depresiei”, Maricela Cobuz a explicat că în momentul de faţă 15-20% din populaţia globală trece, pe parcursul existenţei, o dată sau de mai multe ori, prin perioade de depresie, care, nefiind diagnosticate și tratate la timp și eficient, pot să provoace suferinţe mari bolnavilor și apropiaţilor. „Starea de sănătate face parte din condiţia umană şi se impune în toate aspectele existenţei individuale, cât şi în relaţiile de grup sau societate. Riscurile şi deficitele care perturbă această condiţie pot avea consecinţe pasagere sau durabile şi fac parte dintr-un sistem relaţional asupra căruia efortul cunoaşterii şi acţiunii umane se proiectează pentru a-şi promova valoarea propriei existenţe, ca expresie a cunoaşterii de sine. Astăzi studiul tulburărilor afective reprezintă o problemă multidisciplinară de o considerabilă amploare”, a spus deputatul PSD de Suceava. Ea a explicat că în depresii riscul suicidului este unul mare şi aproximativ 10-15% din depresivi mor prin autoliză. Maricela Cobuz a arătat că mai multe studii recente de epidemiologie au evidenţiat că în ultimele decenii prevalenţa depresiilor se află într-o continuă creştere, ajungând să afecteze 3-5% din populaţia globului.

„Astfel, putem spune că, dacă o mare parte din deceniile secolului nostru au fost etichetate ca decenii ale anxietăţii, ultimele decenii sunt deceniile depresiei. Alunecarea spre depresie este favorizată în condiţiile contemporaneităţii, caracterizate prin ritm alert al vieţii, dinamica uluitoare în toate domeniile, grevate însă de aspectele negative ale civilizaţiei, marile aglomerări urbane, poluarea de orice fel, mutaţiile sociale etc., cu implicaţii în realitatea colectivă, familială, individuală”, a declarat Maricela Cobuz. Parlamentarul sucevean a spus că în contextul actual, depresia, de la formele ei uşoare până la forma cea mai severă, melancolia, reprezintă un diagnostic frecvent, ocupând primul loc în cadrul morbidităţii psihiatrice. „Cei care trec de la optimismul creator specific omului la pesimism, absenteism şi chiar tentative de suicid sunt în număr tot mai mare”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a subliniat că în calitate de medic și deputat în Comisia de Sănătate și Familie este de datoria ei să aducă la cunoștinţa populaţiei pericolele pe care le prezintă această boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maricela Cobuz atrage atenţia asupra faptului că tot mai multe persoane suferă de depresie.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Maricela Cobuz atrage atenţia asupra faptului că tot mai multe persoane suferă de depresie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei