Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2017 - Anul XXII, nr. 77 (6493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Campanie educativ-preventivă

Elevi şi profesori, instruiţi cu privire la infracţiunile legate de bunurile de patrimoniu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi Fundaţia Colegium XXI din Bucureşti au organizat, în perioada 30 martie-3 aprilie, activităţi de informare cu 170 de elevi şi cadre didactice din Suceava, pe tema traficului ilicit de bunuri culturale de patrimoniu.

Acţiunea a fost pusă în aplicare de poliţistul sucevean specialist în probleme de patrimoniu, subinspectorul Alexandru Bogdan Lateşi, şi s-a avut în vedereobiectivul Poliţiei Române „Încurajarea, atât a populaţiei cât şi a instituţiilor publice şi private să raporteze cazurile de trafic ilicit de bunuri culturale mobile”

În cadrul acţiunilor de informare au fost prezentate filme educative şi materiale power-point, iar elevii au avut posibilitatea să dobândească cunoştinţe despre importanţa preţuirii patrimoniului naţional. De asemenea, au fost prezentate aspecte privind încălcarea legislaţiei referitoare la protejarea bunurilor de patrimoniu şi avizarea persoanelor în vederea deţinerii de echipamente de căutare metale preţioase. S-a pus accent în special pe condiţiile legale în care se pot folosi detectoare de metale şi mai ales ce trebuie făcut atunci când este descoperit, întâmplător, un bun care ar putea avea valoare de patrimoniu. Activităţile propuse s-au desfăşurat, în prima parte, în cadrul Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu” din municipiul Suceava şi ulterior la Muzeul de Istorie din Suceava, iar la final elevii şi profesorii participanţi au primit materiale didactice şi promoţionale care au fost asigurate de Direcţia de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi şi profesori, instruiţi cu privire la infracţiunile legate de bunurile de patrimoniu.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi şi profesori, instruiţi cu privire la infracţiunile legate de bunurile de patrimoniu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei