Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2017 - Anul XXII, nr. 77 (6493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Manifestări

Marş de susţinere a persoanelor diagnosticate cu autism, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată pentru al patrulea an consecutiv prin manifestările organizate luni, 3 aprilie, de Grădiniţa Specială Fălticeni, în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni, Grădiniţa „Pinocchio”, Colegiul „Vasile Lovinescu”, Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala Gimnazială Nr. 2 „Ion Irimescu”, Şcoala Gimnazială Nr. 3 ”Mihail Sadoveanu” şi Centrul „Sfânta Tereza” din cadrul Fundaţiei FARA. Instituţiile partenere au desfăşurat în comun mai multe activităţi având ca scop informarea şi conştientizarea populaţiei asupra importanţei detectării timpurii a Tulburărilor din Spectrul Autismului (TSA).

De la ora 10,00, copii cu dizabilităţi, împreună cu cadre didactice de la Grădiniţa Specială şi voluntari de la colegiile „Mihai Băcescu” şi „Vasile  Lovinescu”, au plecat într-un marş pe traseul Grădiniţa Specială - Primăria Fălticeni – Stadionul „Tineretului”. În faţa clădirii administraţiei locale copiii de la Grădiniţa Specială au realizat cu ajutorul elevilor de liceu şi de la şcolile gimnaziale desene pe asfalt şi au împărţit fundiţe albastre. În mijlocul lor a poposit şi primarul Cătălin Coman, care a făcut cunoscut faptul că instituţia pe care o reprezintă sprijină astfel de activităţi, precizând că toate persoanele cu dizabilităţi şi în special aceşti copii cu deficienţe au nevoie de sprijinul comunităţii, al instituţiilor şi al organizaţiilor neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniile educaţie, sănătate, servicii sociale, drepturile omului. “Această activitate organizată cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului este foarte importantă pentru a transmite un mesaj de unitate”, a precizat edilul fălticenean.

Pe Stadionul „Tineretului” au fost lansate spre cer baloane albastre, culoare ce poartă mesajul persoanelor cu autism, şi s-au desfăşurat jocuri  în aer. În timpul marşului au fost distribuite materiale informative referitoare la tulburările din spectrul autist, iar terapeuţii Grădiniţei Speciale au prezentat rezultatele obţinute în terapia cu copiii şi adolescenţii cu autism.  

Mihaela Sandu, directoarea Grădiniţei Speciale Fălticeni, a precizat: “Ne-am alăturat campaniei internaţionale de conştientizare a autismului şi pentru faptul că în grădiniţa noastră şcolarizăm şi copii cu acest diagnostic. Ne bucurăm că alături de noi sunt şi alte instituţii şcolare din Fălticeni, avem semnale că pe lângă elevii prezenţi în şcolile şi grădiniţele din zonă au fost organizate activităţi de conştientizare a autismului”.

Pentru sensibilizarea şi conştientizarea populaţiei din municipiul Fălticeni au fost distribuite materiale de promovare a serviciilor oferite copiilor cu autism în cadrul Grădiniţei Speciale Fălticeni. Au avut loc şi activităţi ludice de relaxare şi socializare cu participarea copiilor din Grădiniţa Specială şi a preşcolarilor şi şcolarilor din învăţământul de masă, discuţii libere cu părinţii, dezbateri, activităţi practice.

“La fel ca şi în ceilalţi ani, Fălticeniul se alătură campaniei mondiale  de conştientizare a autismului prin organizarea unor manifestări care îşi propun să informeze cetăţenii cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele diagnosticate cu TSA şi familiile acestora. Evenimente de conştientizare a autismului vor avea loc toată luna aprilie în mai multe oraşe din România, printre care şi Fălticeni”, a precizat prof. Cristina Lemni, coordonatorul activităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marş de susţinere a persoanelor diagnosticate cu autism, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Marş de susţinere a persoanelor diagnosticate cu autism, la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei