Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 apr 2017 - Anul XXII, nr. 77 (6493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Doi braconieri au fost prinşi de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de prevenire şi combatere a pescuitului ilegal organizată de jandarmerie a dus la prinderea în flagrant a doi braconieri care pescuiau folosind unelte interzise de lege. Acţiunea face parte dintr-un plan de protejare a fondului piscicol şi respectare a cadrului legal care reglementează pescuitul în zona Acumulării Rogojeşti de pe râul Siret.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 04.00, un echipaj de jandarmerie i-a surprins pe doi bărbaţi care pescuiau în apele lacului Rogojeşti, din apropierea oraşului Siret. Cei doi foloseau o barcă pneumatică şi pescuiau cu plasă monofilament, fiind surprinşi în momentul în care trăgeau plasele cu peşte. Ei au fost identificaţi ca fiind S.V., în vârstă de 46 de ani, şi B.M., în vârstă de 27 de ani, ambii din comuna Mihăileni, judeţul Botoşani. În afara bărcii pneumatice, asupra celor doi au fost găsite 12 plase monofilament cu lungimea de 45 de metri fiecare, care erau pline cu peşte scos din lacul de acumulare.

Jandarmii au constatat că cei doi bărbaţi au pescuit, cu instrumente interzise de lege, aproximativ 90 de kilograme de peşte, din speciile roşioară, caras, ştiucă, biban şi lin. Pe numele bărbaţilor jandarmii au întocmit acte premergătoare pentru săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi considerate infracţiuni, precum pescuitul prin orice metode în perioada de prohibiţie şi utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, ambele interzise şi sancţionate de Ordonanţa de Urgenţă numărul 23 din 5 martie 2008, privind pescuitul şi acvacultura. Cei doi au fost predaţi Secţiei de Poliţie Siret, pentru continuarea cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost deversată în apa lacului. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava va acţiona şi în perioada următoare pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul, mai ales în timpul prohibiţiei, în perioada 1 aprilie - 30 mai 2017.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi braconieri au fost prinşi de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal.
 Vizualizări articol: 3653 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi braconieri au fost prinşi de jandarmi în timp ce pescuiau ilegal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei