Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2017 - Anul XXII, nr. 70 (6486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

A XIV-a ediție

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, la Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Ciocăneşti se va desfăşura, în perioada 1-2 aprilie, cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate. Acest festival se realizează în fiecare an, printre participanţi numărându-se încondeietori de ouă din ţară şi din străinătate, meşteri populari, solişti de muzică populară. În cadrul festivalului vor fi organizate concursuri de încondeiat ouă, fiind premiate talentele care păstrează stilurile autentice, dar şi creaţia nouă în spiritul artei tradiţionale.

În programul festivalului sunt cuprinse diverse alte activităţi culturale prin care se încearcă atât readucerea la lumină a unor tradiţii uitate, cât şi popularizarea unor obiceiuri din alte zone ale ţării.

Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 12,00, la Şcoala Gimnazială Ciocăneşti se va desfăşura Concursul de încondeiere “Tradiţie - valoare sacră” (ediţia a V-a), dedicat elevilor din şcolile gimnaziale. De la aceeaşi oră, la Casa de Cultură “Florin Gheucă” vor avea loc Târgul de ouă încondeiate, Concursul de încondeiere “Dr. Anton Setnic” (ediţia a II-a), dedicat liceenilor şi elevilor din şcolile profesionale, şi Simpozionul “Arta încondeierii ouălor la români - element constitutiv al identităţii naţionale”. Tot la ora 12,00, la Muzeul Naţional al Ouălor Încondeiate va debuta concursul de încondeiere “Înv. Novac Norbet” (prima ediţie), dedicat studenţilor, şi Târgul Artizanilor, care se va desfăşura pe Platoul de festivităţi al comunei Ciocăneşti.

La ora 14,30, pe scena Casei de Cultură, tânăra solistă de muzică populară Laura Maria Niculiţă va interpreta cântece religioase specifice acestei perioade premergătoare sărbătorilor pascale, după care va fi vernisată şi jurizată Expoziţia concurs “Coşul Pascal”. Prima zi a festivalului va fi încheiată în prezenţa invitaţilor, a soliştilor de muzică populară Cristian Pomohaci şi Ovidiu Homorodean, cu festivităţile de premiere ale concursurilor festivalului şi recitalurile celor doi.

Duminică, 2 aprilie, cei prezenţi sunt invitaţi să participe la Sfânta Liturghie oficiată la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Ciocăneşti. De la ora 12,00, la Casa de Cultură va fi redeschis Târgul de ouă încondeiate şi Târgul artizanilor, după-amiază având loc un spectacol folcloric susţinut de Ioan Bocşa, Ansamblul de Muzică Tradiţională Românească “Icoane” şi soliştii locali David şi Miruna Ţăran şi Ana Maria Chiloti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, la Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 2206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, la Ciocăneşti4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei