Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2017 - Anul XXII, nr. 70 (6486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Ioan Balan vrea să afle de la doi miniştri ce iniţiative au pentru a creşte numărul locurilor de muncă în Regiunea de Nord-Est

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan vrea să afle de la doi dintre miniştrii Cabinetului Grindeanu, cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi cel pentru Mediul de afaceri, Alexandru Petrescu, ce perspective sunt cu privire la angajări în Regiunea de Nord-Est în cursul acestui an. Într-o întrebare adresată celor doi miniştri, Ioan Balan aminteşte faptul că în România există cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană, Regiunea de Nord-Est, iar perspectivele de dezvoltare ale acesteia nu s-au schimbat în mod semnificativ în ultimii ani, chiar dacă toţi indicatorii, respectiv şomajul, PIB, infrastructura şi serviciile sociale arată că această zonă ar trebui să beneficieze de o atenţie sporită din partea Guvernului. „Recent un studiu foarte bine documentat ştiinţific, realizat de Manpower Group, asupra perspectivelor de ocupare pe piaţa muncii relevă lucruri extrem de îmbucurătoare la nivel naţional şi, în acelaşi timp, prezintă date extrem de îngrijorătoare pentru Regiunea de Nord-Est”, a spus Ioan Balan. El a arătat că aspectele pozitive fac referire la aprecierile de la nivel naţional din studiul respectiv, potrivit cărora „pentru intervalul aprilie – iunie 2017, 32% dintre angajatori anticipează o creştere a numărului total de angajaţi, 7% prognozează o scădere şi 60% nu prevăd nici o schimbare, ceea ce rezultă într-o previziune netă de angajare de +25%”.

Ioan Balan a adăugat că în comparaţie cu aceste aşteptări optimiste de la nivel naţional, la polul opus se află Regiunea de Nord-Est, unde perspectiva de creştere a angajărilor este de doar +3% şi, mai mult, regiunea se află pe o tendinţă de scădere, de la o lună la alta, şi în ceea ce priveşte locurile de muncă nou create. „Acest lucru reflectă cât se poate de clar faptul că, în ciuda creşterii economice la nivel naţional, decalajele de dezvoltare între regiunile României se adâncesc, iar în regiunile slab dezvoltate continuă să se accentueze coeficientul de sărăcie absolută”, a mai precizat deputatul PNL de Suceava.

 

Ioan Balan: Sute de tineri suceveni vor un program care să sprijine antreprenoriatul

El a declarat că în condiţiile unei situaţii atât de grave, care nu pare să se afle printre priorităţile Guvernului României, vrea să afle de la cei doi miniştri care sunt pârghiile de politică publică pe care vor să le utilizeze pentru a-i stimula pe agenţii economici să-şi orienteze planurile de investiţii şi către Regiunea de Nord-Est, pentru creşterea numărului de locuri de muncă pe perioadă nedeterminată. În acelaşi timp, Ioan Balan i-a întrebat pe cei doi miniştri care sunt programele guvernamentale pe care le vor propune pentru reîntoarcerea tinerilor plecaţi la muncă în străinătate.

Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava le solicită celor doi miniştri să îi spună care sunt intenţiile acestora de a promova o nouă schemă de sprijin pentru antreprenori, după tipul de ajutor diaspora start-up, cu destinaţie către cele mai slab dezvoltate regiuni din România. Ioan Balan a ţinut să precizeze faptul că în anul 2016, sute de tineri din judeţul Suceava s-au arătat extrem de interesaţi de existenţa unui program care să sprijine în mod activ antreprenoriatul, pe motiv că acesta ar fi un argument solid care i-ar determina să se întoarcă din străinătate în România pentru a crea locuri de muncă în localităţile în care s-au născut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan vrea să afle de la doi miniştri ce iniţiative au pentru a creşte numărul locurilor de muncă în Regiunea de Nord-Est.
 Vizualizări articol: 2492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Balan vrea să afle de la doi miniştri ce iniţiative au pentru a creşte numărul locurilor de muncă în Regiunea de Nord-Est1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei