Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2017 - Anul XXII, nr. 70 (6486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Anchetă în curs

Medicii care nu ar fi intervenit prompt în cazul pacientei decedate la SJU ar putea rămâne fără contract de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Ancheta demarată de Spitalul Judeţean Suceava după moartea unei paciente de 70 de ani care nu ar fi primit îngrijirile corespunzătoare va fi finalizată la sfârşitul acestei săptămâni.

În funcţie de concluziile comisiei care încearcă să facă lumină în acest caz vor fi stabilite şi sancţiunile ulterioare, care ar putea merge până la desfacerea contractului de muncă, în situaţia în care ancheta îi desemnează vinovaţi pe medicii pe mâna cărora a ajuns pacienta.

Potrivit managerului Unităţii, Vasile Rîmbu, „răspunsul comisiei administrative este decisiv, aceasta urmând să lucreze în strânsă legătură cu directorul medical. Nu pun presiune pe comisie, ei vor analiza cazul, documentele medicale şi vor constata”.

Reamintim că trei medici ai spitalului vor ancheta modul în care s-a intervenit în cazul pacientei de 70 de ani din Gura Humorului, lovită deosebit de violent de o maşină pe o trecere de pietoni din Gura Humorului, săptămâna trecută. Femeia a decedat la o zi după ce s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor Spitalului Judeţean Suceava, unde, potrivit ipotezei înaintate de anchetă, nu ar fi primit serviciile medicale corespunzătoare.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Doina Elena Ganea, a explicat faptul că după ce pacientei i s-a făcut un set de investigaţii, aceasta a fost consultată pe rând de medicii specialişti, un chirurg plastician, ulterior un medic ortoped, apoi un chirurg vascular. Nici unul dintre cei trei medici nu şi-a asumat cazul ca aparţinând specialităţii lui, „pasând” practic pacientul de la un specialist la altul, tergiversare care ar fi durat mai mult de două ore. Totodată, medicii nu au colaborat şi au comunicat doar în scris.

”Normală era cooperarea prin prezenţa tuturor medicilor la caz. Nu chemat, văzut, plecat, apoi chemat altul. Cel mai bine era ca toţi să fie de faţă la asemenea caz şi să hotărască odată, împreună, care sunt paşii de urmat. Trebuia un consens în urma consultului, să comunice, nu doar în scris, să coroboreze opiniile”, a punctat dr. Doina Elena Ganea.

Acesta a menţionat că în final pacienta a fost preluată şi internată la secţia de Ortopedie, de către şeful secţiei, medicul Bandac, şi operată de acesta, împreună cu şeful secţiei de Chirurgie, care în momentul respectiv oferea consultaţii în Ambulatoriu.

Pacientei i-a fost amputat piciorul stâng, acesta fiind strivit în urma impactului violent cu autoutilitara care a lovit-o pe trecerea de pietoni.

 

Rezultate coroborate cu cele de la Medicină Legală

Reprezentanţii spitalului au menţionat că, cel mai probabil, ancheta va fi gata până la finele acestei săptămâni. Rezultatul comisiei va depinde şi de datele transmise de Medicina Legală. În cazul în care se constată că pacienta ar fi putut supravieţui impactului, medicii implicaţi vor fi traşi la răspundere.

În ciuda faptului că situaţia pacientei care s-a prezentat la UPU era foarte gravă, deşi bătrâna era conştientă şi stabilă din punct de vedere hemodinamic, este greu de estimat dacă viaţa femeii ar fi fost salvată dacă s-ar fi intervenit mai rapid. Cert este că atitudinile lipsite de etică profesională trebuie corectate pentru că, în final, ostilitatea şi lipsa colaborării se răsfrâng asupra pacienţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii care nu ar fi intervenit prompt în cazul pacientei decedate la SJU ar putea rămâne fără contract de muncă.
 Vizualizări articol: 6837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Medicii care nu ar fi intervenit prompt în cazul pacientei decedate la SJU ar putea rămâne fără contract de muncă3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei