Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 mar 2017 - Anul XXII, nr. 70 (6486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nicio concluzie

Aproape doi ani de cercetări fără finalitate, în dosarul în care 23 de inspectori ANAF au reclamat că au fost ultragiaţi în Bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un dosar penal în care se fac cercetări pentru 23 de infracţiuni de ultraj, asupra inspectorilor de la ANAF, după un control efectuat în data de 7 iunie 2015, în Bazarul din lunca Sucevei, se află şi acum, după aproape doi ani, în fază de anchetă, fără a fi trasă vreo concluzie privind faptele şi eventualii inculpaţi trimişi în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava invocă complexitatea anchetei şi dau de înţeles că lista celor care vor răspunde în acest caz va fi una bogată.

„Dosarul se află în lucru în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor de săvârşire a faptelor şi a tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună soluţie procedurală în cauză”, se arată într-un răspuns trimis redacţiei Monitorului de Suceava.

În acea zi, inspectorii ANAF au stopat controlul pe care îl efectuau după ce un numeros grup de persoane a început să vocifereze împotriva lor şi să îi ameninţe. Inspectorii ANAF au cerut ajutor forţelor de ordine, care i-au evacuat din Bazar. Astfel, controlul din acea zi nu a mai putut fi realizat, inspectorii neputând să-şi exercite atribuţiile de serviciu.  

 

Reclamaţia celor de la ANAF

Reprezentanţii ANAF au depus plângere la unitatea de parchet, la puţin timp după control, ulterior fiind începută urmărirea penală in rem (faţă de faptă), şi făcându-se cercetări cu privire la nu mai puţin de 23 de infracţiuni de ultraj (au fost la acel control 23 de reprezentanţi ai ANAF).

Dacă iniţial nu s-au reclamat violenţe fizice, în plângerea înaintată de ANAF se arată că unul dintre inspectorii antifraudă veniţi în control a fost lovit de un bărbat necunoscut în zona piciorului.

Grupul agresor ar fi fost format din circa 50 de persoane, care, au arătat în plângere inspectorii ANAF, „le-au provocat o stare de teamă ce a determinat sistarea controalelor şi evacuarea inspectorilor cu ajutorul forţelor de ordine”.

 

Amenzile mari şi sigilarea chioşcurilor au dus la revolta care a degenerat

Controlul care s-a lăsat cu scandal în Bazarul din lunca Sucevei a avut loc într-o duminică, pe data de 7 iunie 2015.

Bazariştii s-au arătat revoltaţi când cele aproximativ 10-12 maşini ale ANAF au descins în Bazar. Asta în condiţiile în care un alt control, cu o zi înainte, se lăsase cu amenzi mari şi cu magazine sigilate, cu activitate suspendată.

Pe acest fond tensionat, scandalul a început din zona din Bazar unde se vând covoare. Martorii oculari au relatat că a fost suficient ca două-trei persoane din Bazar să vocifereze împotriva celor de la ANAF pentru ca în scurt timp să se ajungă la o revoltă în masă a oamenilor. Aceştia au început să se adune în jurul echipelor de control şi să le ceară să plece din Bazar. Inspectorii ANAF, printre care se aflau şi mai multe femei, s-au panicat, au oprit controlul şi s-au refugiat într-un colţ al Bazarului, aşteptându-i pe jandarmi şi pe poliţiştii de la Secţia Burdujeni, care le-au asigurat evacuarea, prin grupul de oameni care a rămas violent verbal şi după apariţia forţelor de ordine.

Procurorii trebuie să stabilească acum dacă ce s-a întâmplat atunci constituie elementele infracţiunii de ultraj. Și în acest dosar, ca în multe altele, perioada rezonabilă de urmărire penală a fost de mult depăşită.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape doi ani de cercetări fără finalitate, în dosarul în care 23 de inspectori ANAF au reclamat că au fost ultragiaţi în Bazar.
 Vizualizări articol: 4639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Aproape doi ani de cercetări fără finalitate, în dosarul în care 23 de inspectori ANAF au reclamat că au fost ultragiaţi în Bazar3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei