Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2017 - Anul XXII, nr. 53 (6469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Curăţenia de primăvară

Străzile Sucevei, măturate şi spălate, până la sărbătorile de Paşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar din prima zi de primăvară, municipalitatea suceveană a demarat o amplă campanie de curăţenie, în urma căreia străzile şi trotuarele să fie „eliberate” de mizeriile care se adună în timpul iernii, inclusiv de la materialele antiderapante împrăştiate, astfel încât oraşul să fie pregătit cum se cuvine de marea sărbătoare a Paştelui.

„În perioada 1 martie - 14 aprilie, în municipiul Suceava se desfăşoară campania de curăţenie dinaintea sărbătorilor pascale. Adresez sucevenilor rugămintea de a ajuta la menţinerea acesteia. Deocamdată acţionăm doar pe timp de zi, dar de cum se mai încălzeşte vremea, vom organiza şi acţiuni de salubrizare pe timp de noapte”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi, care coordonează această activitate, în baza unui program complet, întocmit pe mai multe etape, echipe, cartiere şi asociaţii de proprietari.

 

Etapa I - Salubrizarea arterelor principale

Prima etapă, care este în plină desfăşurare, de săptămâna trecută, dar care se va desfăşura până pe 17 martie, este cea de salubrizare a arterelor principale, după perioada de iarnă.

„Se acţionează cu două echipe în cartierele Obcini, George Enescu, zona centrală, Zamca, Burdujeni şi Iţcani. Fiecare echipă este formată din 15 muncitori şi un şef de echipă. Se lucrează cu două autospeciale de măturat mecanizat carosabil, patru autospeciale de măturat trotuarul, două încărcătoare frontale tip Wolla, două autospeciale de transport deşeuri şi două autospeciale de spălat străzi”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi.
Printre activităţile desfăşurate în această etapă se numără toaletarea gardului viu, curăţarea rigolelor, greblarea spaţiilor verzi, măturatul manual/mecanizat al străzilor şi trotuarelor, colectarea deşeurilor de pe spaţiile verzi, spălarea străzilor, a trotuarelor şi a altor spaţii, spălarea mobilierului stradal, completarea/montarea coşurilor pentru deşeuri stradale.
 

Etapa a II-a, 20 martie – 7 aprilie

Următoarea etapă în programul de curăţenie de primăvară este cea de pregătire a municipiului Suceava pentru sărbătorile de Paşti, împreună cu asociaţiile de proprietari.
Astfel, în săptămâna 20-24 martie, echipa I va acţiona în cartierul Obcini: luni şi marţi la asociaţiile 23+27 şi 8+30, miercuri la asociaţiile 23+27, 8+30, Măgura şi Asociaţia 14, joi - Asociaţia 23+27, Asociaţia 8+30, Asociaţia Măgura, Asociaţia 14, iar vineri : Asociaţia Măgura, Asociaţia 8+30.
Echipa II va acţiona în cartierul Burdujeni: luni - Asociaţia 41 şi Asociaţia 44, marţi: Asociaţia 50, miercuri: Asociaţia 33 şi Asociaţia 34, joi: Asociaţia 32, vineri: Asociaţia 39.
În săptămâna 27-31 martie, Echipa I va fi prezentă în cartierul George Enescu, după următorul program: luni - asociaţiile 9 şi 11, marţi - Asociaţia 45, miercuri - Asociaţia 29, joi - Asociaţia 7, Asociaţia 6 Lazăr Vicol, Asociaţia G5, iar vineri - Asociaţia 21 Universităţii şi Asociaţia 6 Lazăr Vicol.
Echipa II va acţionat tot în cartierul Burdujeni, luni la asociaţiile 32, 33 şi 34,
marţi la Asociaţia 33 şi Asociaţia 34, miercuri la asociaţiile 36, 15, 37, 39.
De joi echipa II va fi prezentă în cartierul Iţcani, în colaborare cu Asociaţia Gospodarul, iar vineri, pe artera de legătură dintre Iţcani şi Burdujeni, dar şi pe străzile Traian Vuia şi Cernăuţi.
În săptămâna 3-7 aprilie, Echipa I se va afla în zona centrală a Sucevei:
Luni: Asociaţia A12, Asociaţia 18, Asociaţia 19, Asociaţia Areni Observator
Marţi: Asociaţia A12, Asociaţia 18, Asociaţia 19, Asociaţia 16
Miercuri: Asociaţia 24, Asociaţia 25, Asociaţia 26
Joi: Asociaţia 1 Parc, Asociaţia 3
Vineri: Asociaţia10, Asociaţia 22 Obor
În paralel, Echipa II  va acţiona în cartierele Iţcani şi Zamca:
Luni: Asociaţia Gospodarul - Iţcani
Marţi: Asociaţia 57, Asociaţia 60, Asociaţia 70
Miercuri: Asociaţia 2 Armenească, Asociaţia 3, Asociaţia T3
Joi: Asociaţia 2 Armenească, Asociaţia 3, Asociaţia Naţional
Vineri : Asociaţia 21 George Enescu, Asociaţia 17, Asociaţia 52, Asociaţia 59.
 

Etapa a III-a, la unităţile de învăţământ şi în zona unităţilor de cult

În perioada 10-14 aprilie se desfăşoară ultima etapă din campania de curăţenie de primăvară, înaintea sărbătorilor de Paşti.

În această săptămână se va pune accentul pe salubrizarea anumitor zone (în preajma unităţilor de învăţământ, în apropierea unităţilor de cult religios, în zonele de agrement, parcuri etc.).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Sucevei, măturate şi spălate, până la sărbătorile de Paşti.
 Vizualizări articol: 2156 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Străzile Sucevei, măturate şi spălate, până la sărbătorile de Paşti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei