Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2017 - Anul XXII, nr. 53 (6469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interpelare

Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului Dezvoltării clarificări cu privire la Programul Naţional de Dezvoltare Locală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a solicitat ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, clarificări cu privire la etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare, în special legate de aprobarea şi prioritizarea proiectelor. Ioan Balan a atras atenţia că încă de la începerea primei etape a acestui program au existat nenumărate critici cu privire la modalităţile netransparente privind procedurile de aprobare a proiectelor, de prioritizare a acestora şi de decontare a lucrărilor efectuate. Balan a amintit că anul trecut, ca urmare a unei interpelări pe care i-a adresat-o fostului ministru al Dezvoltării, Vasile Dîncu, a primit un răspuns evaziv la solicitarea de a transparentiza procedurile de contractare, prin publicarea tuturor detaliilor, în timp real, pe pagina de internet a ministerului. „Dezamăgirea mea a fost cu atât mai mare, cu cât Guvernul din care făcea parte şi domnul Vasile Dîncu avea ca deviză transparenţa totală a actului administrativ şi a cheltuirii banului public”, a spus deputatul liberal.

El a adăugat că anul acesta, prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2017 a fost modificat şi extins Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua, anticipându-se demararea unor lucrări de modernizare, reabilitare şi construire a nu mai puţin de 9.500 de obiective de investiţii de interes local, respectiv creşe, grădiniţe, dispensare, poduri, podeţe sau iluminat public stradal. „Etapa a doua a programului urmează să fie susţinută cu peste 2,2 miliarde de lei, credite bugetare pentru anul 2017, şi circa 30 de miliarde de lei, credite de angajament pentru anii 2017-2020. Această extindere a programului ar putea fi apreciată pozitiv dacă procesul ar beneficia de o transparenţă adecvată volumului de resurse financiare implicate, dacă prioritizarea proiectelor s-ar face în strictă legătură cu nevoile de dezvoltare ale comunităţilor locale şi dacă între criteriile de selecţie a proiectelor nu s-ar regăsi apartenenţa politică a beneficiarilor”, a declarat Ioan Balan.

El a subliniat că în condiţiile în care există numeroase aprecieri la adresa Ministerului Dezvoltării cu privire la profesionalismul acestuia, îşi doreşte ca Sevil Shhaideh să demonstreze acest lucru prin implementarea corectă a etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare.

”În condiţiile în care extinderea programului s-a realizat printr-un întreg ansamblu de derogări de la normele de transparenţă, vă rog să precizaţi dacă intenţionaţi şi cum anticipaţi să răspundeţi solicitării întregii societăţi care reclamă că resursele financiare distribuite prin decizia ministrului Dezvoltării Regionale să fie într-un mod perfect transparent?”, a mai spus parlamentarul liberal.

În acelaşi timp el i-a solicitat ministrului Dezvoltării să-i precizeze ce criterii are în vedere pentru aprobarea proiectelor pentru finanţarea construcţiei, modernizării şi dotării a peste 2.500 de creşe şi grădiniţe şi a 2.000 de şcoli. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului Dezvoltării clarificări cu privire la Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan îi cere ministrului Dezvoltării clarificări cu privire la Programul Naţional de Dezvoltare Locală1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei