Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2017 - Anul XXII, nr. 53 (6469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Cei patru indivizi care au vandalizat o maşină şi casa unei familii din Şcheia, acuzaţi de patru infracţiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei patru agresori care au băgat groaza în membrii unei familii din Şcheia au fost identificaţi. În urma declaraţiilor bărbatului ale cărui casă şi maşină au fost vandalizate de cei patru indivizi luni la prânz, pe o stradă din comuna Şcheia, poliţiştii i-au putut identifica pe agresori. Este vorba de patru fraţi, cu vârste între 16 şi 23 de ani, care fac parte din familia Bozomală, o familie binecunoscută în comunitatea de romi din comună. Cei patru indivizi au fost conduşi la Postul de Poliţie Şcheia, unde au fost audiaţi de poliţişti, pe numele lor fiind deschis un dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni.

 

Cei patru indivizi şi-au recunoscut faptele în faţa poliţiştilor

În urma declaraţiilor bărbatului păgubit şi a verificărilor făcute de poliţişti, la poliţia din Şcheia au fost aduşi cei patru fraţi, Marian Simion Bozomală, de 23 de ani, Ilie Robert Bozomală, de 21 de ani, Simi Nicolae Bozomală, de 20 de ani, şi Cornel Iulian Bozomală, de 16 ani, suspectaţi de comiterea atacului de pe strada Movilei, de luni la prânz.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ne-a declarat că, în urma audierilor, ”cei patru fraţi şi-au recunoscut faptele şi regretă acum cele petrecute la locuinţa familiei Mandache din comuna Şcheia. Ei au declarat că au apelat la acest gest după ce proprietarul casei pe care au vandalizat-o îi ameninţase că va da peste ei cu maşina pe uliţele satului. În acelaşi timp, fraţii Bozomală spun că vor suporta toate pagubele provocate familiei. Poliţiştii încearcă acum să-i audieze pe martorii care au fost de faţă în timpul agresiunii petrecute pe strada Movilei din Şcheia, ale căror declaraţii sunt importante în desfăşurarea anchetei.”

 

În urma audierilor s-a putut stabili cum s-a petrecut agresiunea

Poliţiştii au putut stabili astfel că, luni la prânz, în jurul orei 13.00, în timp ce Cătălin Mandache conducea un autoturism VW Transporter pe strada Aeroportului din Şcheia, înspre locuinţa sa, s-a intersectat la un moment dat cu Marian Simion Bozomală şi alţi doi fraţi de-ai lui, pe care bărbatul îi ştie din vedere. Când a ajuns cu maşina în apropierea lor, Marian Simion Bozomală a simulat că loveşte cu sapa în laterala stângă a autoturismului. Pentru a evita lovitura, Cătălin Mandache a accelerat, continuându-şi drumul spre casă.

După aproximativ 8-10 minute, în timp ce acesta se afla în locuinţă, împreună cu soţia şi fiul lor de 4 ani, a auzit strigăte şi înjurături la poartă. Imediat după aceea i-a văzut pe Cornel Iulian Bozomală, de 16 ani, şi pe Marian Simion Bozomală, de 23 ani, sărind gardul în curtea locuinţei sale. Cei doi s-au repezit spre casă şi au spart două geamuri de la fereastra unei camere, aruncând cu pietre. Au ieşit apoi în stradă, unde, împreună cu ceilalţi doi fraţi, Simi Nicolae Bozomală, de 20 ani, şi Ilie Robert Bozomală, de 21 ani, au lovit autoturismul VW Transporter, provocând distrugerea mai multor geamuri, între care parbrizul, luneta, geamurile laterale şi de la portiere. Cei patru fraţi au fost văzuţi de proprietarul casei vandalizate în momentul în care au plecat de la locuinţa lui şi s-au îndreptat spre casa lor, la o distanţă de circa 100 de metri.

 

Spargeri şi furturi nenumărate în Şcheia, în ultimii ani

Proprietarii caselor din zonă s-au confruntat în ultimii ani cu nenumărate spargeri şi furturi din locuinţele lor. Din această cauză şi-au construit adevărate ziduri din beton în jurul caselor, în încercarea de a se proteja de răufăcători. Cele mai multe probleme de acest fel sunt cauzate de câteva familii de romi din comunitatea aflată pe dealul comunei Şcheia, din rândul cărora fac parte mai mulţi autori ai acestor infracţiuni. Unii dintre aceştia sunt recidivişti, iar alţii sunt minori, depistaţi de-a lungul timpului ca fiind autori a zeci de furturi.

În timpul unor adevărate atacuri comise asupra unor case aflate în construcţie sau nelocuite, au sustras tot ce au găsit, dar au lăsat în urmă şi distrugeri importante, de multe ori mai mari decât valoarea bunurilor furate. Multe dintre aceste infracţiuni au rămas nepedepsite, fie din cauza probelor insuficiente, fie din cauza faptului că infractorii erau minori şi aveau răspundere penală limitată.

Pe numele celor patru fraţi Bozomală a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea unei infracţiuni de violare de domiciliu, două infracţiuni de distrugere şi o infracţiune de  tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei patru indivizi care au vandalizat o maşină şi casa unei familii din Şcheia, acuzaţi de patru infracţiuni.
 Vizualizări articol: 5043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cei patru indivizi care au vandalizat o maşină şi casa unei familii din Şcheia, acuzaţi de patru infracţiuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei