Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2017 - Anul XXII, nr. 53 (6469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fundaţia „O Nouă Viaţă”

Noul sediu al Centrului socio-vocaţional de zi din Siret va fi inaugurat mâine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul sediu al Centrului socio-vocaţional de zi din Siret, centru al Fundaţiei „O Nouă Viaţă”, care se află pe str. Dubovei, nr. 18, va fi inaugurat joi, 9 martie, la ora 10:00.  Activităţile din cadrul Centrului socio-vocaţional de zi fac parte dintr-un proiect al Fundaţiei Umanitare “O Nouă Viaţă” care a început încă din anul 2008. În ultimii doi ani, Centrul vocaţional a funcţionat în cadrul Oratoriului Bisericii Catolice din Siret, în baza unui contract de comodat.

În cursul anului trecut s-a început, cu fonduri proprii, construcţia unei clădiri care va găzdui în curând activităţile Centrului Vocaţional. Clădirea construită în strada Dubovei, nr. 18, din Siret, respectă cele mai înalte standarde europene în domeniul construcţiilor şi se întinde pe o suprafaţă de 327,80 de metri pătraţi. Centrul oferă servicii pentru tinerii cu dizabilităţi, pentru comunitate, tinerilor din cadrul programului Drop-in, fundaţia organizând frecvent întâlniri, oferind suport medical, legal, sprijin în găsirea unei locuinţe sau a unui loc de muncă. În programul Drop-in sunt incluşi 20 de tineri cu dizabilităţi.

Obiectivele urmărite de Centrul socio-vocaţional de zi din Siret sunt: formarea de abilităţi sociale şi profesionale pentru tinerii cu dizabilitati, în vederea reinserţiei lor sociale şi profesionale; sensibilizarea societăţii, transmiţând populaţiei generale o viziune asupra dizabilităţii ajustată la realitate, pentru a favoriza atitudini sociale mai eficace şi solidare; Advocacy, prin întărirea reţelelor instituţiilor comunitare de sprijin social şi colaborare în vederea creşterii accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi la servicii de reinserţie profesională.

 

Pachete de servicii specializate

Serviciile oferite de fundaţie în cadrul Centrului de zi facilitează procesul de recuperare, (re)inserţie a persoanelor defavorizate, prin oferirea unui răspuns integral bazat pe metode educative, sociale, vocaţionale etc. de bază adaptate la necesităţile individuale. În Centrul socio-vocaţional de zi din Siret, personalul specializat oferă o abordare integrată, ca răspuns la nevoile de dezvoltare continuă a beneficiarilor, menită să furnizeze oportunităţi semnificative pentru viaţa lor. Serviciile Centrului socio-vocaţional de zi sunt furnizate în pachete de servicii specializate, de o manieră care să răspundă nevoilor beneficiarilor şi în concordanţă cu misiunea şi scopul instituţiei.

Activităţile desfăşurate în cadrul Centrului de zi sunt dintre cele mai diverse: comunicare/dezvoltare personală, socială şi profesională, deprinderi de viaţă independentă, atelier de realizare a decoraţiunilor din sticlă, bucătăria veselă – artă culinară, craft/artizanat, terapie prin dans, ştiinţe şi dezvoltare, educaţie pentru sănătate, jocuri/socializare, spa, activităţi recreative, miniexcursii.

Informaţii suplimentare despre Centrul socio-vocaţional de zi şi Fundaţia Umanitară “O Nouă Viaţă” pot fi obţinute vizitând pagina oficială www.fonv.org sau pe Facebook: Fundaţia "O Nouă Viaţă" Siret.

 

Ajutor pentru persoanele fără adăpost, cărora li se găseşte un loc de muncă

Fundaţia Umanitară „O Nouă Viaţă” a fost înfiinţată în anul 1997, scopul acesteia fiind dezinstituţionalizarea, integrarea şi susţinerea persoanelor cu dizabilităţi fizice şi psihice. Reprezentanţii fundaţiei lucrează cu persoane cu dizabilităţi pe care au reuşit să le reintegreze în societate, oferindu-le sprijin în activităţile zilnice. „O Nouă Viaţă” ajută familii din comunitate aflate în situaţii de risc şi pentru care hrana, adăpostul sau igiena sunt probleme majore. De asemenea, prin intermediul fundaţiei din Siret sunt ajutate persoanele fără adăpost, cărora li se găseşte un loc de muncă şi care sunt încurajate să ducă o viaţă independentă.

Reprezentanţii Fundaţiei Umanitare „O Nouă Viaţă” ne-au spus: „Suntem o fundaţie acreditată, a cărei activitate poate fi contabilizată astfel: opt case de tip familial, construite din sponsorizări, 57 de tineri care locuiesc în casele Fundaţiei <O Nouă Viaţă>, 16 tineri care au fost în grija noastră şi care duc o viaţă independentă, 20 de tineri cu dizabilităţi care sunt incluşi în programul Drop-in, 40 de persoane aflate în situaţii de risc care sunt sprijinite de Fundaţia <O Nouă Viaţă>. Avem un Centru Vocaţional, la care participă zilnic 100 de tineri cu dizabilităţi. Am ajutat 30 de tineri să-şi găsească un loc de muncă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul sediu al Centrului socio-vocaţional de zi din Siret va fi inaugurat mâine.
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul sediu al Centrului socio-vocaţional de zi din Siret va fi inaugurat mâine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei