Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mar 2017 - Anul XXII, nr. 53 (6469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Accident

Un şofer s-a zdrobit cu maşina de un cap de pod în timp ce încerca să fugă de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Maşina în care se aflau trei fraţi s-a izbit violent de un podeţ, în timp ce şoferul, în vârstă de 23 de ani, încerca să fugă de un echipaj de poliţie. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 14.00, pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus. Maşina condusă de şoferul fugar a fost la un pas de a lovi un alt autoturism care circula regulamentar, din sens opus, după care s-a lovit violent de podeţ. Din fericire, cei trei fraţi au avut multă şansă, toţi fiind diagnosticaţi preliminar cu leziuni uşoare.

Şoferul fugar nu a oprit pentru că nu avea asigurare RCA valabilă la autoturismul înmatriculat în Marea Britanie pe care îl conducea. O problemă foarte des întâlnită în zona Rădăuţi-Marginea-Vicov. Pentru că nu au asigurări şi ştiu că odată rămaşi fără certificate de înmatriculare nu le mai pot recupera, şoferii de acest gen refuză să oprească la semnalele agenţilor de poliţie şi încearcă să scape cu fuga.

 

A scăpat volanul de sub control după o urmărire de 1,5 kilometri

Samuel Beghean, în vârstă de 23 de ani, din Voitinel, conducea un autoturism Saab, cu volan pe dreapta. La Marginea, un echipaj de poliţie i-a făcut semnal de oprire. Pentru poliţiştii de la Marginea, ce a urmat nu este ceva ieşit din comun.

„Şoferul şi-a continuat deplasarea, a demarat în trombă şi a fost urmărit cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune pe o distanţă de aproximativ 1,5 kilometri. Pe raza comunei Horodnic de Sus, într-o curbă deosebit de periculoasă, şoferul a pierdut controlul asupra volanului, iar maşina a părăsit carosabilul, lovind timpanul unui podeţ”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

 

Doi soţi aflaţi într-un autoturism, la un pas de tragedie

Înainte de a ajunge în podeţ, maşina a fost foarte aproape de a lovi un alt autoturism care circula regulamentar.

„Mergeam spre Suceava, soţia era la volan şi circula normal pe banda noastră de mers. Maşina venea de pe partea cealaltă, urmărită de poliţie, a tăiat curba pe de-a dreptul, era să intre în noi, iar apoi şoferul a tras de volan şi s-a dus în podeţ. Soţia a făcut un atac de panică, dar suntem bine”, a mărturisit bărbatul care era pasager în maşina care circula din sens opus.

La faţa locului au intervenit modulul SMURD al Detaşamentului de pompieri Rădăuţi şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Pompierii l-au găsit încarcerat pe pasagerul de pe locul din stânga-faţă, care a fost extras din maşină şi urcat într-o ambulanţă.

Toţi cei trei răniţi, doi tineri şi o fată, fraţi, au fost transportaţi la Spitalul municipal Rădăuţi, pentru diagnosticare şi investigaţii amănunţite.

 

Dosar penal, permisul şi certificatul de înmatriculare retrase

Tânărul de la volan a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând că nu era băut. După verificările ulterioare s-a stabilit că maşina condusă de acesta nu avea asigurare valabilă în România. În aceste condiţii, lui Samuel Beghean i-a fost retras certificatul de înmatriculare al maşinii, dar şi permisul de conducere, pentru că nu a oprit la semnalul regulamentar al echipajului de poliţie.

Pe numele său a fost deschis şi dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

 

Antecedentele şoferului de 23 de ani: viteză şi fugă de poliţie

Samuel Beghean este deja o veche cunoştinţă, şi deloc plăcută, a poliţiştilor rutieri de la Rădăuţi şi Marginea. Acum aproximativ un an, acesta a mai avut permisul suspendat 30 de zile tot pentru că nu a oprit la semnalul unui echipaj rutier. Mai recent, în intervalul noiembrie 2016 - ianuarie 2017, acelaşi şofer a avut permisul suspendat 90 de zile pentru că a fost înregistrat de radar circulând cu viteza de 105 km/h. Multă inconştienţă, aşadar, care putea duce în mai multe rânduri la accidente rutiere cu consecinţe tragice. Samuel Beghean a avut şansă până acum. Din păcate, alţi şoferi inconştienţi nu au avut acelaşi noroc şi au provocat adevărate tragedii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer s-a zdrobit cu maşina de un cap de pod în timp ce încerca să fugă de poliţişti.
 Vizualizări articol: 5948 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Un şofer s-a zdrobit cu maşina de un cap de pod în timp ce încerca să fugă de poliţişti3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei